Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 pasi simpli pentru a deveni un bun negociator

Tags: tehnici negociere, negociere cu succes, metode de negociere, sfaturi negociere

Fiecare dintre noi obisnuim sa negociem cu cei din jur, fie in viata personala, fie in cea profesionala, insa putini sunt cei care fac asta cu succes. Pentru antreprenori in mod special, este necesar sa stie cum sa foloseasca tehnicile de negociere in avantajul lor, chiar daca strategia pe care si-o propun este una de castig pentru ambele parti.
Principalul instrument de lucru in aceasta varianta este play-rolul. De asemenea, este important pentru oamenii de afaceri sa anticipeze mutarile partenerului de negociere si sa stapaneasca metoda contraatacului.

Intr-o postare recenta pe profilul de LinkedIn, Andreas von der Heydt, BuyVIP manager la Amazon, a explicat fanilor sai care sunt cele mai bune trucuri care ii ajuta pe oameni sa devina buni negociatori.

1. Fii cu ochii in patru

Cei mai multi dintre negociatorii de succes sunt tentati sa analizeze fiecare aspect al unei intelegeri, colaborari sau proiect incheiat, din mai multe perspective. Acest obicei ii ajuta sa fie pregatiti in orice moment pentru urmari sau efecte neasteptate.

2. Fii pregatit sa lupti

Pregatirea pentru o negociere importanta include identificarea exacta a publicului cu care vei interactiona si strategia pe care o vei implementa, determinarea obiectivelor prestabilite ale oponentului, strategia secundara si motivatia. De asemenea, este important sa iti clarifici alternativele si pozitia de rezerva, sustine expertul in negociere.

3. Trebuie sa stii exact la ce esti dispus sa renunti

Cu scopul de a deveni un bun negociator, trebuie sa fii prima persoana care este pregatita sa piarda ceva. Cei mai multi oameni se tem de aceasta perspectiva si considera ca le anticipeaza esecul, incet si sigur, insa aceasta este de fapt o oportunitate grozava pentru a crea un strat suplimentar de incredere si pentru a obtine ceva mai bun din aceasta afacere mai tarziu.

Aceste tactici, conform expertului in negociere, vor functiona cu succes, cu conditia ca ceea ce esti tu dispus sa pierzi sa reprezinte un castig imens pentru competitorul tau, astfel pierderea pentru tine nu va fi una dureroasa.

Desigur, pentru a se aplica aceasta regula, atunci cand pierzi ori oferi ceva in cadrul procesului de negociere, este necesar sa obtii ceva la schimb, care sa insemne pentru tine mai mult decat ceea ce ai pierdut. Pune in balanta cele doua aspecte si fii pregatit constant sa lupti pentru ceea ce iti doresti.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016