Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Cum sa folosesti linkurile interne pentru o mai buna clasare SEO

Tags: seo, strategie seo, servicii seo, marketing, link, optimizare site

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este un element principal al strategiei de marketing online, iar una dintre tacticile de baza recomandate pentru imbunatatirea SEO este utilizarea legaturilor interne.
Google a publicat recent un clip video intitulat "How to use internal linking for SEO", in care Martin Splitt prezinta trei sfaturi utile pentru a maximiza eficienta utilizarii linkurilor interne.

Legaturile interne sunt importante pentru ca utilizatorii sa navigheze cu usurinta intre continutul si paginile web aferente de pe site-ul tau. Fiecare link are cuvinte semnificative folosite drept texte ancora, ce ajuta utilizatorul sa intuiasca destinatia linkului cand da click pentru a naviga in continuare pe site.

🔍Linkurile interne ajuta utilizatorii si motoarele de cautare sa inteleaga structura continutului, asa ca trebuie folosite in mod rezonabil. Printr-o organizare clara si strategica a legaturilor interne, paginile devin mai accesibile si sunt mai usor de indexat, ceea ce contribuie la o clasare mai buna in rezultatele cautarilor.
 

Top 3 recomandari de care sa tii cont


1. Link-urile interne sunt importante pentru navigarea intre continut

Legaturile interne conteaza atat pentru vizitatori, cat si pentru motoarele de cautare, pentru ca indruma spre continut relevant de pe site-ul tau. Organizarea clara a continutului inseamna ca paginile sunt usor accesibile si asta ajuta motoarele de cautare sa interpreteze mai bine structura ierarhica si sa determine relevanta paginilor site-ului tau.

2. Foloseste link-uri HTML descriptive si ancore semnificative

Ancorele (anchor text) ar trebui sa descrie clar continutul paginii catre care se face trimiterea. Textul ancora este textul pe care utilizatorii il vad si pe care dau click pentru a accesa linkul. Utilizeaza cuvinte-cheie relevante in textul ancora pentru a furniza context motoarelor de cautare si pentru a imbunatati sansele ca paginile sa fie bine indexate, ajutand in acelasi timp vizitatorul sa navigheze cu usurinta prin continutul prezentat. Asadar, evita utilizarea termenilor generici precum „click aici” si foloseste texte descriptive.

3. Link-urile ajuta la intelegerea modului in care continutul se refera la alt continut

Toate paginile importante de pe site-ul tau ar trebui sa fie usor accesibile prin legaturi interne. Evita paginile fara legaturi interne catre ele si asigura-te ca fiecare pagina importanta poate fi gasita de motoarele de cautare printr-o structura adecvata de legaturi interne. Acest lucru va ajuta la o mai buna indexare a site-ului tau si va pastra vizitatorii captivati de informatiile intalnite pe site-ul tau. 
 

Asa da, asa nu

💡Google a prezentat un exemplu sugestiv ca sa ilustreze importanta textului folosit pentru linkurile interne.
recomandari_text_ancore_linkuri_interne

„In partea dreapta vezi o pagina care nu foloseste un text ancora semnificativ si asta nu reprezinta o experienta buna pentru utilizator, mai ales atunci cand incerci sa scanezi rapid pagina si sa gasesti linkul potrivit de folosit”, a precizat Martin Splitt.


🚨Atentie! Folosirea linkurilor interne in exces nu ajuta deloc, asa ca nu exagera, desi poti fi tentat sa o faci. Nu adauga prea multe ancore de legatura pe o pagina, deoarece multe linkuri interne pot dezorienta atat utilizatorii, cat si motoarele de cautare.

Gestionarea eficienta a legaturilor interne poate fi o sarcina dificila, mai ales pentru antreprenorii care se afla la inceput de drum sau care sunt prea ocupati cu alte operatiuni in cadrul companiei. Daca ai nevoie de audit sau de consultanta de specialitate, expertii Fokus Digital Services te pot ajuta in aceasta privinta. 

🚀Linkurile interne reprezinta o componenta fundamentala a strategiei SEO, care contribuie la navigarea eficienta a utilizatorilor si la imbunatatirea vizibilitatii in motoarele de cautare. Urmand sfaturile specialistilor, poti crea o retea de linkuri interne bine organizata, care sa sustina cresterea si succesul site-ului tau

Sursa foto: www.youtube.com/@GoogleSearchCentral
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016