Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 sfaturi pentru obtinerea jobului dorit in era digitala
Tags: obtinere job, candidati, recrutare, companii, social media, sfaturi job, cautare job
Cum poti obtine jobul dorit in era digitala? Evident, va trebui sa te folosesti de resursele de pe internet, in special de retelele de socializare Facebook, Twitter si LinkedIn. Ce ar trebui sa faci mai exact? Iata ce ne propun expertii de la Mashable.
Cum poti obtine jobul dorit in era digitala? Evident, va trebui sa te folosesti de resursele de pe internet, in special de retelele de socializare Facebook, Twitter si LinkedIn. Ce ar trebui sa faci mai exact? Iata ce ne propun expertii de la Mashable.
Care este prima intrebare adresata in cadrul fiecarui interviu de angajare? „Ce stiti despre compania noastra?” Chiar daca pare de la sine inteles ca ar trebui sa ne facem temeinic temele inainte de a merge la interviu, multi oameni uita complet sa caute informatii pe internet despre compania in cauza. Ia-ti timp pentru a studia compania. Afla cu ce se ocupa, cauta sa intelegi industria in ansamablu si afla cine sunt principalii competitori. Urmareste compania pe retelele de socializare.
2. Interactioneaza cu compania inainte de interviu
Urmareste compania pe retelele de socializare si nu uita sa dai cate un Like la postarile care iti plac si sa lasi cate un comentariu sau doua atunci cand este cazul. Nu se stie niciodata cine te poate gasi prin intermediul paginilor de pe retelele de socializare. Multe companii prefera sa recruteze oameni talentati prin intermediul Facebook sau LinkedIn in loc sa posteze anunturi pe site-urile de joburi.
3. Construieste-ti o prezenta puternica in social media
Esti popular pe retelele de socializare? Ai propriul tau blog, ai multi prieteni pe Facebook si multi followeri pe Twitter? Daca raspunsul este da, atunci este perfect. Continua sa iti construiesti o prezenta puternica in social media. Daca nu ai reusit inca sa iti construiesti aceasta prezenta, ar fi cazul sa te pui pe treaba. Tot mai multi angajatori isi evalueaza candidatii urmarindu-le profilurile din social media.
4. Pregateste-te temeinic
Afla cum va fi structurat interviul si pregateste-te corespunzator. Afla cu cine vei avea interviul si afla cat mai multe informatii despre aceasta persoana. Nu uita sa adresezi intrebari. Insa intrebarile trebuie pregatite dinainte, altfel vei lasa o impresie proasta angajatorului. Ai grija de asemenea cum te imbraci la interviu. Nu vrei sa pari prea relaxat, dar nici prea sofisticat.
5. Ai grija sa ajungi devreme
Nu uita sa ajungi cu cel putin 15 minute inainte de ora stabilita. Daca intarzii, ar trebui sa ai un motiv intemeiat. Insa nu uita sa suni persoana care te asteapta si sa o anunti de intarziere.
6. Fii flexibil
Nu aduce in discutie banii de la primul interviu. Daca angajatorul te place, veti discuta despre salariu la momentul oportun. Trebuie sa fii pregatit sa spui o suma aproximativa, care sa fie si realista.
7. Nu te eticheta
Companiile isi doresc sa angajeze oameni cu interese variate. Daca iti place sa lucrezi in domenii variate, spune acest lucru angajatorului si nu te eticheta intr-un singur departament. Nu te sfii sa iti faci cunoscute interesele si hobby-urile. Varietatea aduce culoare in interiorul companiei.
8. Doreste-ti o cariera, nu un job
Spune clar angajatorului ca iti doresti o cariera, nu doar un job. Intreaba care sunt oportunitatile de dezvoltare pe termen lung in cadrul companiei si comunica-i angajatorului ce beneficii vei aduce tu companiei. Fii cat mai specific, evitand exprimarile generale sau vagi: „Ma pricep la vanzari” sau „Imi place sa iau initiativa”. In schimb, spune exact ce ai realizat in trecut. De exemplu: „Intr-un an de zile, am castigat 10 clienti noi, care au adus companiei un profit de 100.000 de dolari.” Demonstreaza-ti impactul si potentialul real.
9. Nu neglija detaliile
Nu uita sa iti inchizi telefonul in timpul interviului, sa nu mesteci guma de mestecat, sa stai drept pe scaun, sa mentii contactul vizual si sa te exprimi corespunzator, fara limbaj neadecvat. La sfarsitul interviului, nu uita sa intrebi care vor fi urmatorii pasi.
10. Pastreaza legatura
Dupa interviu, nu uita sa trimiti un email de multumire intervievatorului. Apoi, il poti contacta pentru a afla stadiul in care se afla procesul de recrutare. Chiar daca nu obtii postul respectiv, invata ceva din acea experienta si imbunatateste-ti abilitatile de comunicare pentru urmatoarele interviuri.
Autor: Adelina Moisan
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
Articole similare
Ultimele articole
Mai multe articole despre candidati
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.