Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul nostru proiect. Cum ii facem planul de dezvoltare?

Tags: plan proiect, dezvoltare proiect, obiective, costuri

Sa presupunem ca trebuie sa dezvoltam un proiect in online. Pe cat de mult ne bucuram ca ni se ofera o noua oportunitate de a duce un site pe culmile succesului, pe atat de mult nu putem sa mai dormim noaptea incercand sa ne dam seama de unde sa incepem si ce strategii sa aplicam pentru a ne asigura ca in timpul oferit vom reusi sa dezvoltam proiectul suficient de mult incat sa ne atingem obiectivul.




Am spus suficient de mult doar pentru ca intotdeauna e loc de mai bine. Va trebui sa stabilim insa, in cazul oricarui proiect, niste obiective dupa care sa ne ghidam in dezvoltarea ulterioara. In momentul in care obiectivele care tin de timp, costuri, partea tehnic si cea antreprenoriala sunt atinse, ne-am indeplinit misiunea.


Obiectivele vor fi stabilite cat mai clar si cat mai concis pentru ca indeplinirea acestora sa devina un punct usor de atins.

Obiectivele principale vor fi astfel urmatoarele:


1. Timpul

Orice plan de proiect va trebui sa ia in calcul factorul timp. Se va fixa astfel o data limita pentru finalizarea proiectului. Acest fapt presupune si obliga, in acelasi timp, la o analiza amanuntita a fiecarei etape care se regaseste in realizarea proiectului.

2. Costurile

Costurile reprezinta un alt punct obligatoriu in cuprinsul unui astfel de plan. Orice schimbare de plan va afecta toate celelalte variabile deoarece acestea sunt, in mod evident, interconectate. In momentul in care apar, de exemplu, unele probleme de ordin tehnic, unele etape vor necesita mai mult timp de finalizare, fapt care va duce la costuri mai mari. Tocmai de aceste imprejurari posibile va trebui sa tinem cont in stabilirea unui buget.

3. Obiectivele afacerii

Acestea vor fi exprimate in mod cat mai clar si vor face referire la obiectivele care tin de vanzari si de rezultatele care sunt asteptate in ceea ce priveste profitul estimat. Se va tine cont, totodata, de costurile mentionate la punctul anterior.

4. Cerintele tehnice

In fazele de testare ale derularii unui proiect pot fi identificate unele erori, precum si potentialele imprejurari care pot conduce la amanarea datei de finalizare a proiectului. Exista insa nenumarate situatii in care testarile nu sunt posibile, astfel ca erorile sau problemele de ordin tehnic vor fi gestionare printr-un plan de criza care va lua intotdeauna in considerare situatiile neasteptate.

Dezvoltarea unui proiect se va face intotdeauna pornind de la un plan bine stabilit. In linii mari, obiectivele finale vor ajuta proiectul sa ajunga la bun sfarsit, insa exista numeroase elemente care difera de la un proiect la altul, aceeasi diversitate existand si in cazul problemelor care se pot ivi.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016