Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
VIDEO: Cum sa constuiesti o relatie bazata pe beneficiu mutual
Tags: relatie, incredere, metoda repetitiva, vanzari
Este esential sa castigi increderea clientilor pentru a creste vanzarile, dar asta nu se intampla peste noapte.
Este esential sa castigi increderea clientilor pentru a creste vanzarile, dar asta nu se intampla peste noapte.
Cateodata dificil pentru clienti sa cuantifice natura intangibila a valorii percepute. Cand vine vorba de incredere este si mai greu. De aici vine urmatoarea intrebare: In cine aveti incredere? Cu siguranta nu intr-o persoana anomima care va suna sa va ofere o tranzactie ideala „doar pentru dumneavoastra”! Vanzatorii prin telefon sunt acele persoane care va agaseaza cu telefoanele sa va ofere solutia ideala pentru dumneavoastra, fara macar sa va cunoasca. Este important sa-ti dai seama ca potentialii clienti pot fi la fel de reticenti sa se implice intr-un astfel de dialog si cand intalnesc o persoana de vanzari pentru prima data.
Nu este niciun dubiu ca noua cultura de business ii face pe clienti sa fie mai precauti cand vine vorba de vanzatori, in special fata de cei cu care nu ai inca o relatie. Daca un client a fost dezamagit de un om de vanzari in trecut, acest lucru ii va ingreuna urmatorului vanzator sarcina de a contrui o relatie durabila cu acesta. Scepticismul nostru cultural a evoluat pana in punctul in care putem vedea afise pe care scrie: "Ai incredere in Dumnezeu, dar incuie-ti masina!"
Intelegerea dinamicii increderii mutuale este foarte importanta pentru oamenii de vazari pentru ca increderea este fundamentul unei relatii de durata, fie ca este personala sau de business. Daca cineva nu este dispus sa aiba incredere in tine, atunci este putin probabil ca incercarile tale de a-i oferi solutii problemelor lui sa aiba succes. De fapt, fara un anumit nivel de incredere, conversatia ta cu posibilul client ar putea sa nici nu inceapa.
Odata ce ai fost de acord ca increderea este fundamentul oricarei relatii, este important sa iei aminte ca increderea are mai multe forme. In termenii unei relatii interpersonale, increderea poate fi definita oficial ca a te baza pe integritatea sau caracterul unei persoane sau lucru.
Care sunt sansele ca un client sa aiba incredere in omul de vanzari care-i bate la usa? Nu exista niciun buton magic care poate fi apasat si sa determine ca cineva sa se increada imediat in alta persoana. Unii clienti pot fi dispusi sa acorde incredere unei persoane de vanzari, dar sa nu confundam bunavointa de inceput cu un anume nivel de incredere. Increderea este o emotie umana pe termen lung care se dezvolta din siguranta pe care cineva o resimte in urma mai multor intalniri, idiferent daca asteptarile sunt realizate sau depasite.
Contrar a ceea ce unii pot crede, increderea nu este o tinta strategica a oamenilor de vanzari atunci cand interactioneaza cu un potential client. Asa cum este imposibil sa ai inceredere deplina in cineva dupa ce ai petrecut cateva minute cu el in timpul unui interviu pentru un job, asa este imposibil sa-i faci pe potentialii clienti sa se increada in tine dupa un simplu telefon. Oamenii de vanzari pot avea mult mai mult de castigat daca-si concentreaza eforturile pe a construi credibilitate.
Desi poate dura ceva timp sa castigi increderea cuiva, o persoana de vanzari cunoscatoare, poate sa dea dovada de credibilitate prin abordarea corecta. Conceptul de credibilitate si cel de incredere sunt strans inter-corelate. Pe masura ce castigi credibilitate in randul clientilor, cu atat mai mult ei vor avea incredere in tine.
Ideal este sa ai o metoda repetitiva care iti permite sa obtii cat mai multa credibilitate cu putinta inca din primele discutii legate de vanzarea ta. Este esential sa castigi cat mai multa atentie din partea potentialilor clienti cand vrei sa stabilesti noi relatii. Obtinerea credibilitatii iti ofera oportunitatea de a da mai multa valoare procesului de vanzare si de a castiga un avataj in fata concurentei.
Autor: Marketing Portal
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 2 voturi.
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
Articole similare
Ultimele articole
Mai multe articole despre relatie
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.