Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla ce trebuie sa faci atunci cand iti cauti un loc de munca

Tags: asumarea responsabilitatii, profil pe linkedin, relatii cu angajatori

Este o mare diferenta intre a cauta un job si intre a-ti asuma pe deplin responsabilitatile atunci cand te afli in cautarea locului de munca ideal. In aceasta competitie cu tine insuti, trebuie sa fii cu adevarat productiv.
In ziua de astazi, s-a dovedit ca sa gasesti un job este mult mai greu decat era in anii precedenti. Cel mai important lucru este sa stii cum sa iti conduci cautarea pentru locul de munca perfect. Nu transforma aceasta cautarea intr-o adevarata vantatoare.

Diferenta dintre a cauta un job si a vana un job este foarte mare, deoarece o persoana care isi cauta cu responsabilitate un loc de munca va stii sa isi creeze un plan pe care sa il urmeze, insa un om care vaneaza un post liber va transforma acest lucru intr-un fel de obsesie care nu va duce la niciun lucru productiv.

Pentru a te bucura de succes in urma acestei cautari trebuie sa stii cum sa iti administrezi atat calitatile cat si dorintele.  Mai mult decat atat, un lider in cautarea unei slujbe va veni mereu cu idei inovatoare care sa il ajute. Aceasta persoana trebuie sa priveasca mereu orizontul si sa creeze noi strategii pentru a-si dezvolta tacticile de cautare.

Iata patru sfaturi pe care trebuie sa le urmezi in cazul in care te aflii in cautarea unui loc de munca:

1. Trebuie sa iti creezi un profil pe LinkedIn

LinkedIn este o retea de socializare care reprezinta o oportunitate profesionala si contribuie la dezvoltarea persoanelor aflate in cautarea unui job. Mai mult decat atat, discutiile de pe acest site te vor ajuta. Ceea ce trebuie sa faci este sa iti alegi un anumit grup, cu care sa ai foarte multe lucruri in comun.

2. Gandeste-te la oportunitati

Liderii trebuie sa-si analizeze cu atentie oportunitatile pe care le au in urma cautarii unui job. Mai mult decat atat, trebuie sa iti analizezi oportunitatile si beneficiile de care poti avea parte impreuna cu persoane apropriate tie, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

3. Studiaza web site-ul companiilor la care vrei sa aplici

Companiile se adreseaza in mod direct audientei si clientilor atunci cand isi creaza conturi pe site-urile de socializare. Trebuie sa urmaresti conturile companiilor la care vrei sa aplici, deoarece in acest mod vei afla ce isi doresc angajatorii de la candidati.

4. Pastreaza relatiile cu fostii angajatori si colegi

Pentru o organizare cat mai buna trebui sa pastrezi relatii bune cu toti cei cu care ai lucrat inainte, indiferent daca sunt angajatori sau chiar fosti clienti. De asemenea, pentru a-ti fi mult mai usor in cautarea unei slujbe trebuie sa te evaluezi singur. Aceasta evaluarea trebuie facuta atat atunci cand alegi sa pleci de la compania pentru care ai lucrat,  dar si in momentul in care alegi sa iti cauti un nou loc de munca.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016