Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum sa iti revii dupa ce ai fost concediat

Tags: esti concediat, depunde cv, cauta informatii, strange date

Ai fost concediat? Este dureros dar i se poate intampla oricui, nu trebuie sa faci din asta o tragedie.
Avand in vedere faptul ca situatia economica este instabila, in unele companii, bugetul stabileste cine ramane sau cine pleaca. Din pacate, de cele mai multe ori, persoanele care sunt concediate aleg sa se reprofileze crezand ca nu sunt destul de bune pentru meseria pe care au ales-o initial. Mai mult decat atat, exista persoane mai sensibile care pot cadea in depresie, acest lucru afectandu-le atat sanatatea fizica, cat si cea mentala.

Cum crezi ca ai putea face fata unei situatii ca aceasta? Cum ai reactiona in acel moment si mai ales ce ai face pentru a-ti reveni?
 
In cazul in care esti in aceasta situatie, iti voi prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta sa te simti mai bine:
 
1. Analizeaza
 
Cel mai important lucru pe care trebuie trebuie sa il faci in aceasta situatie este acela de a te analiza din punct de vedere profesional. Uita-te in oglinda si gandeste-te la lucrurile pe care le-ai facut la compania pentru care ai lucrat, cat succes au avut si mai ales estimeaza cat de valoros esti.
 
Apoi, intreaba-ti fostii colegi sau pe cei de la Resurse Umane cat de important cred ei ca ai fost pentru compania in care ai lucrat. Cu ajutorul acestor feedback-uri vei putea afla incotro sa te indrepti, ce aspecte trebuie sa imbunatatesti dar si care iti sunt punctele forte si cele slabe.
 
2. Trebuie sa fii pregatit
 
CV-ul tau trebuie refacut dupa fiecare loc de munca in parte, indiferent de perioada in care ai muncit. Pentru a-ti reveni din aceasta situatie dificila, trebuie sa iti pui la punct atat CV-ul, cat si scrisoarea de intentie si orice alt material care te-ar putea ajuta la angajare. Atunci cand iti vei formula CV-ul te vei simti mult mai bine, deoarece iti vei putea trece in revista toate experientele profesionale. De asemenea, poti cere recomandari de la fostii angajatori pentru a-te ajuta la urmatoarele interviuri.
 
3. Cauta
 
Cu cat cunosti mai multi oameni, cu atat este mai bine pentru tine. In momentul in care acestia vor afla ca iti cauti un loc de munca, vor incepe sa caute si ei odata cu tine. Cel mai bine ar fi sa te mobilizezi si sa vorbesti cu toate persoanele pe care le cunosti si stii ca ar putea sa te ajute. Poti folosi site-ul LinkedIn, te poti duce la  targuri de joburi si cel mai important este sa nu uiti sa iti depui CV-ul exact in momentul in care afli de vreun post liber, fara sa amani.
 
4. Organizeaza-te
 
Cautarea unei meserii este in sine un job cu norma intreaga si uneori trebuie sa muncesti chiar si peste program. Insa, daca vrei sa iti revii cat mai repede posibil trebuie sa faci tot ce iti sta in putere. Cu toate ca este greu de crezut, programul Office Excel poate fi cel mai bun prieten atunci cand iti caut un loc de munca. Foloseste acest program pentru a tine evidenta companiilor la care ai aplicat si site-urile pe care ai urmarit joburi. De asemenea, poti folosi Excel pentru a pastra datele de contact si informatiile pe care le-ai acumulat de-a lungul cercetarii.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016