Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum sa preiei controlul situatiei in ziua bilantului anual al companiei in care lucrezi
de Ana Tudor |
Tags: bilant anual, loc de munca, angajat de top, negocierea salariului
Se apropie ziua bilantului anual pentru compania la care lucrezi si te temi sa nu iasa la iveala lucrurile care au mers prost? Nu iti face griji, poti iesi cu bine din aceasta situatie.
Se apropie ziua bilantului anual pentru compania la care lucrezi si te temi sa nu iasa la iveala lucrurile care au mers prost? Nu iti face griji, poti iesi cu bine din aceasta situatie.
Iata cum poti trece de ziua bilantului anual fara emotii si fara sa intampini dificultati:
1. Fa-ti propria cercetare
Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa fii nepregatit. Vei fi pierdut daca vei fi luat prin surprindere. Asadar, trebuie sa faci o cercetare in prealabil si sa identifici cateva idei noi despre fisa postului tau si cum ai putea imbunatati strategia de lucru a departamentului in care activezi. Pentru a multumi pe toata lumea, prima ta grija ar trebui sa fie negocierea salariului. Cel mai important lucru este sa te prezinti pregatit in fata sefului tau si sa ii arati ca ti-ai facut "temele" de acasa. Trebuie sa te gandesti si cum vei reactiona in cazul in care un subaltern al tau ii va propune sefului sa faca aceste modificari la care te-ai gandit si tu.
2. Spune "multumesc" si zambeste
Arata-i intotdeauna sefului tau ca apreciezi tot ceea ce face pentru tine si ca indrumarile lui te ajuta sa avansezi in cariera. Asta va spori gradul de incredere pe care il are in tine. Trebuie sa fii mereu relaxat si cu zambetul pe buze. Nu-i arata niciodata ca esti agitat, nervos si cel mai important lucru este sa nu fi niciodata agresiv.
3. Exprima-ti dorinta de a fi un angajat de top
Arata-i sefului tau ca iti doresti sa devii un angajat de top. Pentru asta, intreba-l cum il poti ajuta si ce poti face pentru el, pentru a-i face munca mai usoara. Daca deja ai depistat singur cum il poti ajuta pe baza cercetarilor tale, va fi o buna oportunitate de a iesi in evidenta.
4. Pregateste-ti povestea
Pentru ca seful tau este o persoana foarte ocupata, nu va avea timp sa caute fiecare detaliu si lucru important pe care tu l-ai facut pentru companie, asta inseamna ca trebuie sa ii reamintesti chiar tu. Detaliaza-i cateva actiuni in care ai salvat compania din situatii critice si adu cateva exemple relevante. Aceste detalii ii vor aminti angajatorului tau de abilitatile tale speciale.
5. Foloseste cuvintele potrivite pentru negociere
Pentru ca o situatie sa se intoarca in interesul tau, trebuie sa folosesti termeni potriviti. De asemenea, chiar si dupa ce ai fost anuntat de cresterea salariului trebuie sa arati ca esti recunoscator si te poti adresa sefului tau astfel: "Va multumesc pentru cresterea de salariu. Ma bucur ca am putut sa va fiu de folos in aceasta perioada si doresc sa va ajut in continuare."
6. Insista
Ai cerut o marire de salariu si raspunsul a fost "ma mai gandesc", insa a trecut deja o saptamana si nu ai primit nicio veste? Incearca sa ii trimiti un e-mail sefului tau in care sa ii reamintesti propunerea ta, insa trebuie sa faci asta pe un ton cald si prietenos, nu sa te porti ca si cum i-ai reprosa ceva.
7. Ramai optimist chiar daca raspunsul este "nu"
Chiar daca cererea ta de crestere a salariului nu a fost luata in considerare este posibil ca seful tau sa nu aiba un buget suficient pentru acest lucru, insa asta nu inseamna ca nu este constient de ceea ce faci pentru compania lui si ca nu te apreciaza asa cum meriti. Cu siguranta te va rasplati atunci cand va avea ocazia.
Autor: Ana Tudor
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.