Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
VIDEO: Strategii pentru folosirea link-urilor
Tags: seo, google, linkuri, youtube, backlink
Daca aveti deja un website/blog sau o afacere online de care va ocupati personal, probabil stiti deja ce sunt linkurile si cat sunt de importante pentru promovarea online.
Daca aveti deja un website/blog sau o afacere online de care va ocupati personal, probabil stiti deja ce sunt linkurile si cat sunt de importante pentru promovarea online.
Chiar daca importanta lor a mai scazut dupa ultimele actualizari de algoritm, cel putin in cazul lui Google, ele raman totusi principalul factor SEO "offpage (adica extern site-ului).
Daca in urma cu aproximativ un an nu conta atat de mult calitatea link-urilor, cat cantitatea lor, astazi lucrurile sunt cu mult mai diferite. Pe scurt, conteaza mai mult cum sunt aceste linkuri obtinute. Google a devenit atat de inteligent incat a ajuns sa evalueze linkurile castigate in mod natural de cele platite sau facute la schimb.
Iata cateva dintre cele mai eficiente strategii atunci cand vine vorba de backlink-uri.
Directoarele de linkuri si articole sunt alaturi de schimbul reciproc de linkuri cele mai cunoscute si practicate strategii pentru obtinerea de backlinkuri catre site-urile proprii. Dar dupa cum am amintit si mai devreme Google pune acum accentul pe calitate.
Manipularea rezultatelor prin numarul mare de backlinkuri a inceput sa fie sanctionat tot mai drastic odata cu aparitia algoritmului Google Panda.
Manipularea rezultatelor prin numarul mare de backlinkuri a inceput sa fie sanctionat tot mai drastic odata cu aparitia algoritmului Google Panda.
Deci cateva linkuri prin directoare, cateva schimburi de linkuri nu strica dar nu va bazati doar pe ele si in niciun caz nu abuzati de ele (va puteti trezi penalizat pentru spam).
Creeaza continut de calitate si fa-i pe ceilalti sa se "lege" de tine.
Este singura forma de linkbuilding recomanda de Google, este cea mai eficienta, cea mai puternica dar si cea mai grea de obtinut.
Asa obtin linkuri marile site-uri de stiri care ofera in premiera o stire intr-un articol si apoi zeci sau sute de bloguri sau forumuri comenteaza stirea si pun link spre “sursa”. Insa nu te lasa intimidat, nu trebuie sa ai nu stiu ce stire in premiera, poate fi vorba si despre un articol unic, “superinteresant” sau despre o aplicatie noua, un panflet, un interviu cu cineva celebru, un filmulet inedit, ceva ce nu mai gasesti in alta parte pe internet, in fine, ceva relativ unic si interesant care sa-si faca pe altii sa vorbeasca despre el pe site-urile lor si sa puna link spre tine.
Mai puteti folosi si diverse forme de barter. Adica oferi ceva la schimb pentru un link pe site-urile lor.
Creati-va propria retea
O strategie pe termen lung, pentru cei care au timp si bani de investit. Pe scurt iti alcatuiesti in jurul site-ului principal o retea de site-uri, cu caracter apropiat ca si continut si nisa si pe care pui linkuri spre site-ul pe care doresti sa-l promovezi.
Pentru maximizarea rezultatelor incearca sa fie pe IP-uri diferite toate aceste site-uri.
Unii vor stramba din nas si vor spune ca iti furi singuri caciula, ca site-urile respective nu au autoritate si deci avantajul e aproape nul. Nu este chiar asa!
Aceasta e o strategie pe termen lung, trebuie sa te ocupi putin de fiecare site in parte, de obtinut un minim de linkuri spre fiecare, de inscris in directoare si de facut schimb de linkuri. Pe masura ce site-urile satelit incep sa prinda greutate, cu atat mai mult vor ridica site-ul principal.
Linkuri care influenteaza in mod indirect motoarele de cautare.
Link-urile din comentariile blogurilor, linkurile de pe FaceBook sau Youtube, multi iti vor spune ca nu au nicio importanta in SEO dar nu este chiar asa.
Aceste linkuri nu transmit link juice sau Page Rank, totusi este va ajuta pentru ca va aduc vizitatori directi iar numarul vizitatorilor directi si ce fac ei pe site, e luat in considerare de Google.
Astfel, daca aveti o pagina care nu are cine stie ce linkuri “SEO” spre ea dar in schimb primeste o multime de vizite din FaceBook sau de pe forumuri, Google va percepe acea pagina ca avand un continut important din moment ce are un trafic semnificativ si atunci ii va oferi o pozitie mai buna in serps decat daca nu ar avea acei vizitatori.
Cat stau vizitatorii pe site (bounce rate), de unde vin si pe ce dau click, sunt date pe care Google le cunoaste si de care se foloseste atunci cand evalueaza caracterul si importanta unei pagini web. Deci in mod indirect, si linkurile care par a nu avea importanta in SEO influenteaza evaluarile motoarelor de cautare.
Pentru astfel de link-uri puteti uploada filmulete si materiale cu caracter viral, in care nu uita sa adaugi un link spre site-ul tau.
Merge si cu carti electronice, rapoarte in pdf si orice alt material pe care il puteti raspandi pe internet. Aceasta ultima strategie necesita multa creativitate si talent, nu orice video de pe youtube ajunge viral.
Autor: Marketing Portal
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.