Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tot ce trebuie sa stii despre frigidere
Frigiderul este un aparat electrocasnic indispensabil pentru depozitarea si pregatirea alimentelor in bucatarie. Exista diferite tipuri de frigidere, exista multe functii ale frigiderelor si exista diferite accesorii interne cu care pot fi echipate. In acest articol vom afla detaliile de functionare si constructie ale unui frigider.
Frigiderul este unul dintre cele mai cunoscute si mai utilizate aparate din bucatarie, un element indispensabil intr-o gospodarie moderna. Acesta este motivul pentru care momentul cumpararii unui frigider este foarte important.
Nascut din nevoia de a conserva hrana, frigiderul a evoluat atat de mult de-a lungul anilor incat a devenit, in majoritatea cazurilor, un produs de inalta tehnologie cu functii din ce in ce mai practice, combinate evident cu o estetica eleganta si adaptabila la fiecare gust. Pe piata exista frigidere ieftine sau mai scumpe, in functie de bugetul fiecaruia.
Frigiderul este folosit pentru a depozita mancarea intr-un spatiu racoros, cu temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius. In unele cazuri, „alimentele pentru frigider” pot fi pastrate doar cateva zile, in alte cazuri pot fi pastrate cateva saptamani, in functie de data de expirare. In alte cazuri, alimentele pot fi pastrate mult timp la temperaturi mai scazute, in compartimentul special numit congelator. In ultimele doua cazuri, frigiderul devine o camara rece indispensabila.
Frigiderul este alcatuit din trei parti:
- motor - care determina functionarea acestuia;
- spatiul unde sunt depozitate alimentele;
- usile care inchid compartimentul.
La randul sau, motorul este compus din: compresor, grila exterioara cu condensator, supapa termostatica, evaporator si grilaj intern.
Compartimentul intern este compus din:
- termostat, prin care se regleaza temperatura dorita;
- lumina pentru iluminarea compartimentului;
- rafturi si recipiente pentru alimente, care pot fi de diferite dimensiuni si forme, in functie de produsul special pentru care sunt destinate.
Frigiderul functioneaza cu un sistem de compresie, in care agentul frigorific este comprimat. Initial, agentul frigorific este trimis la reteaua externa, care are sarcina de a creste presiunea pentru a-l face lichid. Condensatorul retelei externe raceste lichidul si extrage caldura acestuia, apoi prin supapa termostatica lichidul intra in evaporator, unde se extinde din nou datorita diferentei de presiune existente si lichidul devine din nou gaz, care absoarbe caldura alimentelor din interiorul compartimentului. In cele din urma, gazul revine la compresor, de unde incepe din nou ciclul descris. Aceasta operatie se repeta pana cand interiorul frigiderului atinge temperatura dorita si setata. In acel moment un termostat va opri actiunea compresorului.
Toate frigiderele de noua generatie sunt echipate cu un sistem antigel. Este o tehnologie de racire utilizata atat in frigidere, cat si in congelatoare. In sistemul No Frost, aerul este fortat sa circule in interiorul frigiderului, printr-un sistem de conducte. In acest fel, aerul rece circula in tot frigiderul, intr-un mod constant si uniform. Acest lucru previne formarea inghetului pe peretii interni ai frigiderului.
Pe termen lung, inghetul, pe langa faptul ca ingreuneaza functionarea bobinei, duce la formarea unor cantitati mari de gheata in compartiment, care impiedica racirea normala a alimentelor si care ocupa mult spatiu, atat de mult incat in cazul frigiderelor de generatie mai veche, este necesara dezghetarea periodica manuala a compartimentului.
Avantajele acestor frigidere No Frost nu se refera doar la dezghetare. De fapt, aceasta tehnologie permite sa ai mai mult spatiu disponibil pentru alimente, sa obtii o racire rapida si, prin urmare, sa reduci consumul de energie.
Frigiderele de ultima generatie ofera multiple posibilitati in ceea ce priveste functiile si caracterul practic, datorita celor mai noi tehnologii. De exemplu, foarte multe tipuri de frigider cu congelator au senzor termic si afisaj digital. De asemenea, atunci cand nu este disponibil un ecran LCD, controlul intern al temperaturii atat a frigiderului, cat si a congelatorului, poate fi realizat electronic. In plus, senzorul, care este foarte sensibil la variatiile termice, poate regla automat temperatura ideala pentru alimente, in functie de temperatura din afara frigiderului si, prin urmare, de anotimp.
Designul frigiderelor, in special a modelelor de ultima generatie, poate satisface orice tip de gust si se poate adapta oricarui stil de mobilier. De la otel-inox pana la cele mai stralucitoare culori, precum galben, rosu sau albastru, de la cele mai originale modele, pana la clasicul alb sau crem, frigiderul poate avea un aspect similar cu restul bucatariei sau poate iesi in evidenta. In plus, poti alege un frigider incorporat pentru un plus de eleganta in bucatarie.
Recomanda-l prietenilor:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.