Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum sa devii mai inteligent in 10 pasi
Tags: inteligenta, cum sa devii destept, dezvoltarea inteligentei, performanta intelectuala, productivitate
Cum putem deveni mai inteligenti? Sau cum putem macar sa parem "mai destepti"? Lifehacker a identificat zece pasi esentiali in dezvoltarea inteligentei pe termen lung, lucruri simple pe care le putem face pentru a ne spori performanta intelectuala.
Cum putem deveni mai inteligenti? Sau cum putem macar sa parem "mai destepti"? Lifehacker a identificat zece pasi esentiali in dezvoltarea inteligentei pe termen lung, lucruri simple pe care le putem face pentru a ne spori performanta intelectuala.
10. Citeste mai repede si mai eficient
Una din cele mai eficiente metode de dezvoltare a inteligentei este, bineinteles, sa citesti mai mult. Stiai ca poti citi mai repede si mai eficient daca elimini mecanismul de citire in gand? Cel mai bine este sa iti tii gura ocupata in timp ce citesti (sa mananci, sa mesteci guma, sa fredonezi o melodie) pentru a citi mai repede. Apoi, ofera-ti putin timp in care sa reflectezi asupra celor citite, pentru a le memora mai usor.
9. Vorbeste mai tare si mai expresiv
Cu cat contribui mai mult in cadrul unei conversatii sau a unei sedinte, cu atat vei parea mai inteligent. Este mai bine sa adresezi intrebari si sa iti lamuresti nedumeririle, decat sa taci. Vorbirea expresiva iti poate creste nivelul de credibilitate. Schimba tonalitatea si volumul vocii in functie de necesitate si redu pauzele in vorbire. Cu cat vei parea mai increzator in tine, cu atat vei parea si mai inteligent.
8. Nu te lasa pacalit cu usurinta
Cand cineva incearca sa te convinga de ceva, nu te grabi sa ii dai crezare. Pune totul la indoiala, altfel risti sa iti pierzi credibilitatea.
7. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le stii deja
Atunci cand ai o discutie aprinsa cu cineva, este important sa scoti in evidenta lucrurile pe care le stii, pentru a parea cat mai inteligent. Poti recunoaste cand nu stii ceva, insa incearca sa nu te indepartezi prea mult de la lucrurile pe care le stii deja.
6. Fa-ti exercitiile fizice zilnice
Pentru a avea o minte sanatoasa, trebuie sa ai si un corp sanatos. Asadar, pe langa faptul ca trebuie sa citesti foarte mult si sa iti imbogatesti in mod constant cunostintele, asigura-te de asemenea ca iti pastrezi forma fizica. Asta inseamna sa mananci sanatos si sa efectuezi exercitii fizice in mod regulat. Mai multe studii sugereaza faptul ca exista o legatura stransa intre activitatea fizica regulata si productivitatea si capacitatea intelectuala. Sedentarismul te impiedica sa iti folosesti creierul la capacitate maxima.
5. Vorbeste singur
Chiar daca poti fi considerat nebun daca vorbesti de unul singur, studiile recente au demonstrat faptul ca aceasta activitate te poate ajuta sa te concentrezi mai bine asupra sarcinilor pe care le faci in momentul respectiv. Totusi, ai grija sa nu mai fie nimeni prin preajma, altfel vei crea o impresie gresita.
4. Invata o limba straina
Persoanele care cunosc o limba straina sunt considerate a fi mai inteligente. Atunci cand cunosti una sau mai multe limbi straine, te poti adapta mai usor noilor cerinte si poti trece mai usor de la o sarcina mentala la alta.
3. Alege calea mai grea
Chiar daca tehnologia avansata ne face viata mult mai usoara, uneori este preferabil sa alegi calea mai grea. Spre exemplu, daca te bazezi exclusiv pe sistemul GPS pentru a te orienta, nu te vei descurca niciodata de unul singur. Este preferabil sa te orientezi folosindu-ti propriul creier, nu sa te bazezi exclusiv pe cele mai noi tehnologii. Trebuie sa iti folosesti creierul pentru a-l pastra in forma maxima.
2. Nu-ti pierde timpul cu activitati inutile care nu te fac mai destept
Auzim de multe activitati care au scopul de a ne face „mai destepti”.Este important sa faci deosebirea intre activitatile care iti imbunatatesc intr-adevar inteligenta si cele care sunt complet inutile. Cu cat petreci mai putin timp efectuand activitati inutile, cu atat mai bine.
1. Crede ca poti deveni mai destept
Care este cel mai important pas? Este cel mai simplu dintre toate: sa crezi ca poti deveni intr-adevar mai destept. Nu inseamna sa devii increzut, ci doar sa crezi cu adevarat ca iti poti dezvolta inteligenta. Cand renunti la ideea ca nivelul de inteligent este oarecum prestabilit si nu ai ce face pentru a deveni mai destept, vei descoperi ca esti liber sa explorezi noi orizonturi si sa iti ascuti intr-adevar inteligenta.
Autor: Adelina Moisan
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
4.26
din 5
- 54 voturi.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.