Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 greseli legate de limbajul corpului ce ar trebui evitate in timpul unei conversatii

Tags: limbajul corpului, greseli, conversatie, interlocutor, gesturi, semne

Limbajul corpului comunica mai multe interlocutorului decat orice cuvant pe care l-am putea rosti. Fiecare gest este interpretat de ceilalti in mod subconstient. De multe ori, suntem neglijenti si nu acordam atentia cuvenita semnalelor pe care le transmitem prin intermediul corpului nostru.
Controlarea acestor gesturi involuntare poate fi o reala provocare. Cu toate acestea, daca suntem constienti de insemnatatea gesturilor pe care le facem, putem invata cum sa evitam transmiterea de mesaje negative. Putem incepe prin a evita urmatoarele gesturi cu conotatie negativa:
 
1. Sa tii obiecte in fata corpului
Daca tii un obiect in fata corpului, dai impresia ca opui rezistenta si ca te ascunzi in spatele obiectelor, in incercarea de a te distanta de ceilalti.
 
2. Sa te uiti mereu la ceas sau sa-ti inspectezi unghiile
Aceste semne denota plictiseala acuta. Nu privi niciodata la ceas si nu iti verifica unghiile cand vorbesti cu cineva. Vei lasa o impresie foarte proasta interlocutorului.
 
3. Sa aduni scame de pe haine
Daca in timpul unei conversatii, tu te uiti in jos si aduni scame de pe haine, interlocutorul tau va presupune ca nu esti de acord cu ceea ce spune si nu va avea incredere in opinia ta. Concentreaza-te asupra interlocutorului atunci cand acesta vorbeste cu tine.
 
4. Sa iti micsorezi ochii
Daca iti micsorezi ochii in timp ce vorbesti cu cineva, persoana respectiva va crede ca nu o placi.
 
5. Sa intri in spatiul intim al cuiva
Daca te apropii prea mult de interlocutor, acesta nu se va simti in largul sau. Pastreaza distanta corespunzatoare, astfel incat sa nu ii invadezi spatiul intim.
 
6. Sa-ti atingi fata
Atingerea fetei in timpul unei conversatii poate fi interpretata ca un semn al faptului ca minti, in special daca iti acoperi gura. Tine mainile departe de fata atunci cand vorbesti cu cineva.
 
7. Sa tii bratele incrucisate
Acest gest indica opunerea de rezistenta si o atitudine defensiva. Incearca sa tii bratele pe langa corp atunci cand vorbesti cu cineva.
 
8. Sa te joci cu obiecte mici
Daca in timpul unei conversatii, tu iti folosesti mainile pentru a te juca cu un pix, o hartie, un pahar, sau chiar cu gulerul camasii, interlocutorul va interpreta acest gest ca pe un semn al anxietatii.
 
9. Sa stai pe marginea scaunului
Acesta este un semn clar ca nu te simti in largul tau, iar aceasta stare de disconfort se transmite chiar si interlocutorului tau.
 
10. Sa clipesti des
Cand ne emotionam, avem tendinta sa clipim mai des. Acest gest va fi perceput ca un semn al anxietatii. In timpul unei conversatii, cand interlocutorul te priveste in ochi, incearca sa nu clipesti prea des.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016