Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 temeri care te impiedica sa iti dezvolti propria afacere

Tags: temeri, afaceri, pornirea unei afaceri, dezvoltare afacere, obstacole, riscuri, robert ashton, cartea intreprinzatorului

Poate ca iti doresti sa pornesti o afacere, insa ai un mare inamic: indoiala de sine. Nu trebuie sa disperi, insa, caci toti cei care s-au aflat la inceput de drum in afaceri au trecut prin acest punct si au avut reusit totusi sa depaseasca toate obstacolele si sa isi invinga temerile.
Iti prezentam mai jos care sunt cele mai frecvente indoieli atunci cand pornesti o afacere, conform spuselor lui Robert Ashton, in „Cartea intreprinzatorului: liste de control: 1000 de ponturi utile care te ajuta sa-ti pornesti si sa-ti dezvolti afacerea.”
 
1. Nu sunt suficient de tupeist
Gandeste-te serios acum: iti place sa faci afaceri cu oameni excesiv de tupeisti sau preferi oamenii amabili si cu bun simt?
 
2. Nu sunt destul de destept
Uneori, nu trebuie sa fii din cale afara de inteligent pentru a porni prorpia afacere. Este chiar preferabil sa dai dovada de putina naivitate si inocenta, deoarece acestea te feresc de multe temeri.
 
3. Nu am destui bani
Nu trebuie sa dispui de o suma exorbitanta de bani pentru a porni o afacere. Uneori, este bine sa nu ai bani de risipit deoarece astfel poti controla mai eficient costurile. Multi oameni de succes au pornit afaceri cu bani putini.
 
4. Nu ma pricep la cifre
Exista atat de multe programe de contabilitate in ziua de astazi, incat nu mai este atat de greu sa dai de cap cifrelor. Este indicat insa sa iti calculezi bine resursele inainte de a demara o afacere.
 
5. Nu stiu sa comunic in scris
Nu trebuie sa fii licentiat in Litere sau Jurnalism pentru a iti porni propria afacere. Este mult mai important sa comunici verbal in mod eficient.
 
6. Voi esua
Este posibil sa dai gres, insa cu siguranta nu vei castiga daca nu te risti! Afacerile implica o doza de risc, insa pe masura ce evoluezi, devii mai constient de riscurile la care te expui si vei sti cum sa le eviti.
 
7. Concurenta ma va manca de viu
De multe ori, se intampla exact contrariul! Micile afaceri reusesc sa „scape” de concurenta apriga reprezentata de firmele mari.
 
8. Nu sunt optimist din fire
Dar poti deveni! In loc sa pornesti de la ipotezele gresite si sa te pierzi in negativitate, poti alege sa vezi lucrurile in perspectiva. Nu pierde din vedere niciun detaliu!
 
9. Nu imi place sa imi asum riscuri
Trebuie sa iti asumi riscuri daca vrei sa ai succes in afaceri. Gandeste-te insa ca iti asumi riscuri si cand traversezi strada sau cand iesi in fiecare zi din casa. Viata este plina de riscuri la tot pasul, nu ai cum sa le eviti pentru totdeauna.
 
10. Am prea multe puncte slabe
Cu totii avem atat puncte tari, cat si puncte slabe. Nimeni nu este perfect, asa ca nu trebuie sa consideri ca pentru a te lansa in afaceri trebuie sa fii iesit din comun. Este loc pentru oricine in afaceri.
 
Daca iti doresti cu adevarat sa iti pornesti propria afacere, nu trebuie sa cazi prada acestor indoieli.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

m 21-Mar-2013 16:23:08
Pentru antreprenori (cei care vor sa-si deschida afaceri), va propun o platforma online unde iti poti testa capacitatea de a manageria o afacere:
http://www.virtconomics.com/recruit/wqrakwwu56123oqqvkry
Inscrierea este GRATUITA, poti sa iti faci o firma virtuala, sa cumperi sa vinzi diferite marfuri, sa speculezi pe burse, sa simulezi intalniri de afaceri si multe altele. Ai posibilitatea de a-ti retrage dividendele, bonusile din experienta acumulata si de a le transforma in puncte.
In timp punctele acumulate se pot transforma in bani(euro) cat se poate de reali.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016