Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trucuri care te vor ajuta sa fii promovat

Tags: dezvoltare personala, avansare in functie, promovare profesionala, posibilitate de avansare

Esti un angajat foarte motivat si bine pregatit, lucrezi intr-o companie de cativa ani si esti pregatit sa fii avansat in functie, insa managerul tau nu face niciun pas?
In aceeasi situatie sunt multi angajati si reprezinta deja o frustrare la nivelul tuturor locurilor de munca, insa aceasta problema ar trebui sa te faca sa te gandesti ca poate nu ai atins toate criteriile pe care seful tau le asteapta de la tine.

Inainte de a-i propune managerului sa te avanseze, ia in considerare aceste optiuni:

1. Esti cu adevarat bun la ceea ce faci?

Poate ca pare simplu si ca ai impresia ca excelezi in ceea ce faci, insa trebuie sa privesti lucrurile din exterior, iar performanta reprezinta un element critic in decizia de promovare a unui angajat. Faptul ca tu ai impresia ca stii ceea ce faci, nu inseamna neaparat si ca ai fost observat si de ceilalti, iar asta inseamna ca nu ai iesit in evidenta cu nimic pozitiv. Fii atent la semnele care ti-ar putea arata ca esti pe drumul cel bun: complimentele colegilor/sefului, criteriile de performanta, rezultatele obtinute, bonusurile primite. Toate aceste aspecte iti arata ce pozitie ocupi in ochii managerilor tai.

2. Cat de eficient esti?

Gandeste-te la primele zile in care te-ai angajat in companie. Cat timp iti lua atunci sa iti finalizezi sarcinile de munca si cat iti ia acum? Apoi, compara cu sarcinile noi pe care le-ai preluat dupa ce ai reusit sa iti termini treaba mai repede si modul in care arata in prezent ziua ta de munca. Angajatii care se adapteaza repede la conditiile de munca au cele mai mari sanse de promovare profesionala.

3. Ai analizat pozitia la care ravnesti?

Nu tot ceea se spune despre promovarea profesionala este adevarat, iar tu, ca aspirant spre o noua treapta a carierei, trebuie sa stii ca aceasta etapa iti poate aduce si dezavantaje. In primul rand, promovarea pe un post mai inalt nu aduce numai avantaje materiale, ci si multe alte sarcini, responsabilitati si ore suplimentare de munca. Daca esti pregatit pentru acest pas cu adevarat, este indicat sa faci singur un test, pentru a observa cum raspunzi la stres, oboseala si responsabilitati.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016