Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum si ce sa inveti din greseli

Tags: invata din greseli, perfectionism, greseli, progres, crestere, oportunitati de invatare, asumarea riscurilor

Nu ne place sa gresim. Insa vom face multe greseli pe parcursul vietii. Daca vei invata din greseli, vei putea evolua cu adevarat. Daca nu am face greseli, nu am putea sa ne imbunatatim. In loc sa iti pierzi vremea reanalizandu-ti greselile plin de regrete si vinovatie, ar fi mai indicat sa inveti ce ai de invatat din ele si sa mergi mai departe.
Iata cateva moduri de a trece peste greseli:
 
1. Cere-ti scuze cu demnitate
Daca ai ranit pe cineva prin vorbele sau actiunile tale, este important sa iti ceri scuze in mod sincer. Doar asa poate fi reparata greseala si poti recastiga increderea celuilalt. Daca nu iti ceri scuze, fie pentru ca iti lipseste curajul, fie pentru ca mandria nu te lasa, persoana jignita va avea resentimente fata de tine. Nu exagera cu scuzele: cere-ti iertare o data, nu in mod repetat. Este indicat sa iti ceri scuze o singura data in mod sincer si apoi sa treci mai departe.
 
2. Nu mai incerca sa fii perfectionist
Daca iti este frica sa faci greseli, iti vei petrece viata nefacand nimic. Daca nu faci greseli, nu poti evolua. Cu cat iti asumi mai multe responsabilitati in viata, cu atat vei face mai multe greseli. Daca simti ca trebuie sa eviti greselile cu orice pret, acest lucru te poate impiedica sa iti asumi riscuri. Iar daca nu iti asumi riscuri, nu vei realiza nimic.
 
3. Nu-ti pierde timpul incercand sa justifici greselile
Instinctul nostru este incercam sa ne justificam greselile. Atunci cand gresim, prima reactie este sa dam vina pe altcineva. De cele mai multe ori, este mai bine sa recunoastem greseala fara a incerca sa o justificam in mod inutil.
 
4. Intelege motivul pentru care ai gresit
Exista numeroase motive pentru care gresim. Pentru a evita sa facem aceleasi greseli in viitor, este important sa intelegem de ce am gresit. Spre exemplu, poate ai jignit pe cineva atunci cand erai suparat sau nervos si acum regreti. Ar trebui sa intelegi motivul pentru care s-a intamplat acest lucru si sa eviti sa mai vorbesti cu cineva cand esti intr-o astfel de stare.
 
5. Evita repetarea greselilor
Nu este bine sa petreci prea mult timp gandindu-te la greseli, insa, in acelasi timp, ar trebui sa faci tot posibilul sa inveti din aceste greseli si sa le eviti in viitor. Daca vei repeta aceleasi greseli, inseamna ca nu ai invatat nimic. De multe ori, greselile sunt cauzate de obiceiuri proaste. Pentru a evita astfel de greseli in viitor, va trebui sa renunti la aceste obiceiuri proaste sau moduri de gandire nocive.
 
6. Priveste greselile ca pe niste oportunitati de invatare
Invatand din propriile greseli, vei deveni mai intelept si te vei cunoaste cu adevarat. Fara a face greseli si a-ti asuma riscuri nu vei putea realiza nimic in viata. Cel mai important este sa vezi greselile ca pe oportunitati de invatare, fara de care progresul ar fi imposibil. 

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 15 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016