Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti asumi riscul sau nu? Cum sa evaluezi riscurile si sa le reduci

Tags: afacere, antreprenor, risc, esec, evaluarea riscurilor, plan b, optiuni

Ai propria afacere, insa pui deseori la indoiala fiecare decizie luata si simti ca pierzi multe oportunitati importante fiindca iti este frica de esec? Iata cum poti ajunge sa evaluezi riscurile si sa alegi cea mai buna optiune pentru viitorul companiei.
1. Ia in calcul ce-i mai rau. Ce se poate intampla mai rau daca iti asumi acest risc si esuezi? Ar fi un pas inapoi pentru compania ta? Se prea poate. Insa ar determina esecul total? Probabil ca nu. Daca vei considera ca afacerea va supravietui chiar si celei mai nefericite situatii, atunci poti incerca.
 
2. Ia in calcul urmatoarea optiune. Daca nu iti asumi acest risc, care este urmatoarea optiune? Este aceasta mai putin riscanta? Ia in calcul toate posibilitatile. Daca optiunea cea mai riscanta pare in continuare a fi cea optima, atunci fa aceasta alegere.
 
3. Fa-ti un plan B. In cazul in care te risti si pierzi, trebuie sa schimbi imediat directia. Este important sa ai mereu un plan B si chiar un plan C la dispozitie, pentru orice eventualitate.
 
4. Solicita opiniile altora. Tu consideri ca este o idee buna. Insa nu ar fi indicat sa ceri si opinia altor persoane cu experienta in domeniu? Astfel, iti vor fi eliminate anumite temeri si vei primi niste sfaturi utile. Poate ti se va spune sa nu risti. Daca mai multe persoane iti spun ca nu este o idee buna, probabil ca ar fi indicat sa le asculti.
 
5. Planifica. Poti reduce semnificativ riscurile daca dezvolti un plan de actiune. Ofera-ti o perioada de timp in care sa stabilesti care vor fi pasii pe care ii vei urma. Poti face apel la software-uri specializate de planificare a proiectelor sau iti poti crea propriul plan.
 
6. Testeaza, testeaza, testeaza. Poti incepe prin a testa ideea potential riscanta si sa vezi cum functioneaza. Spre exemplu, poti testa un nou produs sau o oferta speciala, oferindu-le unui numar limitat de clienti.
 
7. Asuma-ti riscul. Dupa ce ai analizat si planificat intregul proces, este timpul sa iti asumi in sfarsit riscul. Alunga temerile initiale, nu te mai gandi la ce se poate intampla si bucura-te de experienta. Asta inseamna sa fii un antreprenor adevarat.
 
Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016