Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Pretul si strategia de marketing

Tags: strategie de marketing, forta de vanzare, concutenta, pret

Cand vine vorba de pret, marketing, planificarea afacerii si profit, pretul este o componenta sensibila si importanta. De stabilirea lui depinde practic intreaga afacere, de aceea este foarte important sa putem corela eficient pretul si strategia de marketing.
Iata cateva repere pe care le puteti consulta in vederea stabilirii unei strategii de preturi pentru produsele si serviciile pe care le oferiti:

Pretul inainte de a construi strategia
Stabilirea unei strategii de pret este o activitate care ar trebui sa fie finalizata inainte de a incepe dezvoltarea produsului. Ea ar trebui inclusa inca de la inceput in planul afacerii.

Singura cale de stabili cu exactitate cati bani va puteti permite sa alocati dezvoltarii, suportului, promovarii si a altor costuri asociate cu un produs este de a analiza cat de mult veti vinde produsul si la ce pret.

Utilizati costurile potrivite
O strategie de succes in stabilirea pretului trebuie sa aduca un profit azi si nu doar recuperarea costurilor din anul anterior. Folositi costurile actuale de dezvoltare a noilor produse ca baza a pretului actual.

Ridicati sensibil pretul pentru a exploata reticenta consumatorului. Odata ce clientul este in terenul dvs, situatia va este favorabila.

Unul din factorii de baza cu care forta de vanzare se confrunta este reticenta clientului de a opta pentru un alt produs. Un client se teme de schimbarea de a trece de la un produs pe care il cunoaste, la altul pe care nu-l simte. De aceea, vor prefera sa adauge noi functionalitati si accesorii la produsul dvs. in loc sa treaca la ceva nou.
 
Studiati competitia
Studiati concurenta dar nu le copiati strategiile deoarece si ei pot face greseli. Ghidati-va dupa ei stabilind astfel mai usor granitele si strategiile de pret si pozitionarea produselor. Identificati slabiciunile produselor competitiei in ceea ce priveste functionalitatile versus pret. Amintiti-va ca si ei pot monitoriza miscarile dvs. Nu va lasati prinsi intr-un razboi al preturilor care poate afecta produsul dvs, produsul lor si pana la urma devaloriza piata in care sunteti.
 
Aliniati produsul la ciclul sau de viata
Modul in care stabiliti pretul, cat de mare sau mic va fi acesta, va influenta ciclul de viata al produsului. Daca va propuneti sa mergeti cat mai mult timp cu produsul pe piata, pretul trebuie sa fie mic, cata vreme piata in care distribuiti produsul este saturata sau sensibilitatea pretului este crescuta.
 
O tehnica ce o puteti lua in considerare este sa separati pretul produsului de serviciile auxiliare precum suport, training si service, ceea ce va va permite sa lasati pretul mic fara discounturi.

Politica de stabilire a preturilor trebuie sa conduca catre vanzari si profit, si pentru a ajuta la stabilirea parametrilor de dezvoltare a produsului. Folosita cu intelepciune, poate fi un instrument puternic pentru strategiile de marketing de succes.

 
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016