Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai multe restrictii fiscale pentru companii precum Google sau Apple

Franta, Germania si alti parteneri lucreaza impreuna pentru a elimina scaparile din legislatie care au permis unor giganti din domeniu high-tech precum Google, Apple, Amazon sau Facebook sa minimizeze taxele.

Franta va propune reguli mai simple pentru o impozitare reala, anunta AccountingToday, a firmelor din IT, propunerea urmand sa fie facuta la o intalnire a oficialilor europeni care va avea loc la jumatatea lunii septembrie in Tallinn, Estonia. 

Ministrul de Finante francez, Bruno Le Maire, s-a plans in cadrul unui interviu ca initiativele luate la scara europeana sunt prea lente.

"Europa trebuie sa invete sa isi apere interesele economici mult mai ferm - China face asta, la fel si Statele Unite", a spus Le Maire. "Nu poti profita de avantajul de a desfasura afaceri in Franta sau in Europa fara a plati taxele pe care alte companii – franceze sau europene - le platesc".

Aceste eforturi reprezinta nemultumirea in crestere a unor guverne si autoritati fata de felul in care firmele internationale ocolesc taxele mutand profiturile si costurile oriunde sunt impozitate mai avantajos, exploatand scaparile din legislatie sau profitand de conventiile speciale garantate de unele state mai prietenoase.

Comisia Europeana a cerut anul trecut companiei Apple sa plateasca pana la 13 miliarde de euro plus dobanda in taxe retroactive, precizand ca Dublinul a redus obligatiile companiei. Irlanda si Apple contesteaza decizia Comisiei Europene.

Aceste masuri mai dure asupra firmelor din domeniul tehnologiei vin si sub influenta presedintelui Emmanuel Macron care si-a dat seama, in timpul campaniei electorale, de felul in care firmele franceze se lupta sa concureze cu tari in care taxele si platile de securitate sociala sunt mai mici. 

Macron cere celor 19 state membre sa isi alinieze mai eficient sistemele fiscale. Franta depune un efort considerabil, a spus Le Maire, rugand si celelalte state membre ale UE sa depuna eforturi similare in aceeasi directie. 

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016