Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13 miscari de business riscante ale anului 2011
Tags: business, risc in afaceri, rentabilitate, general motors, roll-sroyce, spider-man, nokia, hp
Riscul in afaceri se traduce prin variabilitatea rezultatului, afectand rentabilitatea activelor si in consecinta rentabilitatea capitalului investit. Aceasta variabilitate poate fi cu atat mai bine stapanita, cu cat firma poseda un grad mai mare de flexibilitate. Este insa nevoie de timp pentru a vedea daca miscarile pe care vi le prezentam in continuare au meritat sau nu.
Riscul in afaceri se traduce prin variabilitatea rezultatului, afectand rentabilitatea activelor si in consecinta rentabilitatea capitalului investit. Aceasta variabilitate poate fi cu atat mai bine stapanita, cu cat firma poseda un grad mai mare de flexibilitate. Este insa nevoie de timp pentru a vedea daca miscarile pe care vi le prezentam in continuare au meritat sau nu.
General Motors scoate pe piata masini de lux
In ciuda incertitudinii in plan economic si a deloc robustei cifre de vanzari, General Motors incearca sa recucereasca piata de masini de lux, rearanjand modelul Buick si relansand Cadillac Ciel. Buick Verano, care va fi pus in vanzare anul acesta, va fi competitorul lui Acura TSX si al lui IS 250, in vreme ce Ciel, o masina imensa, este comparat cu Rolls-Royce.
1.In ciuda incertitudinii in plan economic si a deloc robustei cifre de vanzari, General Motors incearca sa recucereasca piata de masini de lux, rearanjand modelul Buick si relansand Cadillac Ciel. Buick Verano, care va fi pus in vanzare anul acesta, va fi competitorul lui Acura TSX si al lui IS 250, in vreme ce Ciel, o masina imensa, este comparat cu Rolls-Royce.
2. Inainte de premiera, producatorii lui "Spider-Man" il concediaza pe regizor
Producatorii lui Spider-Man: Turn Off the Dark au cheltuit 65 de milioane de dolari pe cel mai scump si mai ambitios spectacol facut vreodata (care ar trebui sa ruleze la forta maxima vreo 12 ani, inainte sa aduca profit). In martie, l-au dat afara pe Julie Taymor, directorul de creatie vreme de noua ani de zile si au amanata premiera cu trei luni, pana la instalarea unui nou director.
3. Cisco se restructureaza, incheind domnia camerei video Flip
Cisco a tras cortina peste popularul sau produs, camera video Flip, ca parte a unui plan de restructurare care a dus, totodata, si la eliminarea a cel putin 6.500 de locuri de munca. Dupa ani intregi de rezultate financiare in declin, compania s-a hotarat sa se reorienteze, introcandu-se la o strategie business-to-business. In septembrie, au fost anuntate chiar si estimari ale unei cresteri constante pentru urmatoarele trimestre.
4. Gap angajeaza o noua echipa creativa, dupa ce scapa de directorul departamentului
Dupa rebranding-ul fasait din toamna anului trecut (care s-a incheiat c reintoarecrea la emblematicul logo albastru), retailer-ul a decis sa angajeze o noua echipa creativa. In luna mai, a fost concediat si directorul de creatie, Patrick Robinson. Colectia de primavara din 2012 se anunta a fi una mult mai colorata decat cele cu care ne-a obisnuit Gap pana acum, in incercarea de a-si readuna clientii rataciti.
5. Postul Fox "suge" audienta de la "American Idol" si o muta la "X Factor"
Fox si-a canibalizat emisiunea-amiral American Idol cu X Factor-ul lui Simon Cowell. Noua competitie muzicala, adaptata dupa versiunea britanica, a debuatta in septembrie si a adus-o si pe Paula Abdul de la rivala Idol. Diferenta majora intre cele doua emisiuni consta in premiul castigatorului: premiul de 5 milioane de dolari.
6. Kraft isi imparte in doua imperiul alimentar
In marea finala a restructurarii de cinci ani, Kraft a anuntat in august ca se va rupe in doua: una ce va avea grija de partea de snacks-uri, cealalta de magazinele din America de Nord. Anuntul a surprins piata si a venit la doar 18 luni dupa achizitia de 18 miliarde de dolari a producatorului britanic de dulciuri Cadbury.
7. New York Times cere bani pentru vizualizarea continutului online
Urmand exemplul lui Financial Times si al lui Wall Street Journal, in luna martie, The New York Times si-a ridicat un zid, un paywall, sperand ca cititorii fideli vor plati pentru continutul de prima clasa. Este o miscare care i-ar fi putut instraina pe clientii vechi, dar in iulie site-ul nytimes.com a anuntat ca a adunat 224.000 de abonati pentru formatul digital, o veste de bun augur pentru ziarele traditionale care se gandesc sa faca un gest similar.
8. Microsoft plateste prea mult pentru Skype
Microsoft a achizitionat in mai Skype contra sumei de 8,5 miliarde de dolari, platind de aproape trei ori valoarea de piata a companiei, asa cum fusese ea estimata hizitia este cea mai mare facuta vreodata de Microsoft.
9. AOL cumpara Huffington Post
Compania online AOL si-a pus viitorul la mezat, alegand-o pe Arianna Huffington si cheltuind 315 milioane de dolari pentru achizitionarea portalului Huffintgon Post, in februarie. A fost o incercare de a readuce norocul care pare sa fi fugit de vreo zece ani incoace. Miscarea a ajutat-o pe regina media sa-si consolideze pozitia: l-a alungat imediat pe fondatorul TechCrunch, Michael Arrington.
10. Nokia lasa balta sistemul Symbian pentru telefonul Windows
Nokia a renuntat la putin populara platforma pentru Windows Mobile, tratand Android cu dispret si aruncand sistemul propriu de operare Symbian. Parteneriatul strategic cu Microsoft ajuta Nokia sa faca economii, in timp ce Microsoft poate profita de baza loiala de clienti ai Nokia.
11. ExxonMobil cheltuieste 3,2 miliarde de dolari pe un pact petrolier cu Rusia
ExxonMobil a incheiat un acord bajbait cu compania rusa de stat Rosneft si a investit 3,2 miliarde de dolari pentru a explora campurile potential petroliere si inghetat Mare Kara. ExxonMobil are acces la rezerve rusesti, iar Rusia poate investi in Golful Mexic si diverse proprietati texane. Acordul a fost anuntat ca un partenriat strategic la nivel politic si de business intre Statele Unite si Rusia.
12. Groupon ii spune NU lui Google si incearca sa se listeze la bursa
Groupon a refuzat o oferta de 6 miliarde de dolari din partea Google, preferand sa se listeze la bursa. Miscarea a crescut valoarea Groupon si a dat nastere la zeci de site-ui de reduceri asemanatoare. Se pare insa ca drumul companiei nu este chiar atat de lin, IPO-ul fiind continuu amanat.
13. HP isi ucide tableta si poate si PC-urile
HP taie la sange, aflandu-se intr-o criza de identitate. In august, HP si-a ucis linia de business axata pe software-ul WebOS, inclusiv un telefon inteligent si un TouchPad, tableta lansata cu doar o luna inainte. Compania a incercat chiar sa scape de business-ul cu PC-urile. Si-a schimbat pana si CEO-ul.
Autor: Alina Negrutiu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.