Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a monopolizat ilegal piata cautarilor online

Tags: google, apple, android, motor de cautare

​Compania Google detine o pozitie de monopol ilegal pe piata cautarilor online, folosindu-se de practici anticoncurentiale pentru a-si mentine dominatia, a decis un judecator federal din Statele Unite ale Americii (SUA), marcand o victorie importanta pentru Departamentul de Justitie.
Gigantul a monopolizat in mod ilegal pietele de cautare si de publicitate in cautare, in special prin plata anuala pentru statutul implicit de cautare pe dispozitivele Apple si Android. 

“Google este un monopolist si a actionat ca atare pentru a-si mentine monopolul. Acesta a incalcat sectiunea 2 din Legea Sherman”, se arata in decizia judecatorului Amit P. Mehta.
 

Google, furnizorul implicit de servicii de cautare 


Potrivit deciziei, Google si-a asigurat pozitionari implicite prin contracte exclusive de distributie de-a lungul anilor, platind zeci de milioane de dolari.

Compania a incheiat astfel de acorduri cu dezvoltatori de browsere, producatori de dispozitive mobile si operatori de telecomunicatii. Partenerii au fost de acord sa instaleze Google ca motor de cautare implicit, livrat utilizatorului direct din cutie. Google plateste sume uriase pentru a asigura aceste setari preinstalate. In plus, partenerii sunt de acord sa nu preinstaleze niciun alt motor de cautare general pe dispozitive. Astfel, majoritatea dispozitivelor din SUA vin preinstalate exclusiv cu Google. 

Prin urmare, aceste acorduri de distributie au impiedicat alte motoare de cautare sa castige cota de piata si au fortat rivalii Google sa gaseasca alte modalitati de a ajunge la utilizatori.
 

Implicatiile deciziei


Aceasta este prima decizie majora intr-un val de cazuri de monopol tehnologic intentate, in ultimii ani, de guvernul SUA gigantilor din industrie, care poate stabili un precedent pentru viitoarele hotarari. 

Hotararea ar putea avea implicatii semnificative asupra modului in care marile companii tehnologice sunt reglementate in viitor, fiind o masura necesara pentru a proteja piata si consumatorii. 

Prin aceasta decizie se transmite clar ca utilizarea puterii de piata pentru a exclude concurenta nu este tolerata. 
 

Reactia Google


Google a anuntat ca intentioneaza sa faca apel la aceasta decizie, sustinand ca prin aceasta hotarare se recunoaste ca ofera cel mai bun motor de cautare, dar concluzioneaza ca nu ar trebui sa li se permita sa il faca usor accesibil.

Sursa foto: pexels.com
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016