Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Starbucks renunta la zeama de carabus din bauturile de capsuni

Tags: starbucks, frappuccino de capsuni, extract de cocosenila, petitie

La doar cateva saptamani dupa ce le-a frant inimile vegetarienilor, confirmand ca Frappuccino de capsuni contine un colorant rosu facut din gandaci zdrobiti, Starbucks a anuntat, prin intermediul lui Cliff Burrows, directorul sau executiv, ca va folosi de acum incolo colorant extras din tomate, scrie USA Today.
 
Potrivit USA Today, compania a postat pe site-ul My Starbucks Idea un anun? in care se precizeaza ca ro?ul de cosenila va fi inlocuit licopen. Tranzitia va fi facut abia luna iunie.

"V-am inselat asteptarile. Vom reface retetele produselor vizate (Frappuccino de capsuni si smoothie de capsuni si banane, n.r.), pentru a va asigura cea mai buna calitate", se spune in comunicat.

E bine de stiut ca inlocuirea va fi facuta si in cazul produselor de patiserie colorate pana acum cu extract de cocosenila, cum ar fi gogosi sau briose.

Miscarea s-a produs in urma cutremului iscat de dezvaluirea unei angajate, adepta a regimului alimentar vegan, care a scos la iveala faptul ca, desi retailer-ul se angajase sa renunte la orice ingredient de origine animala, foloseste in continuare un colorant dubios. 

Dupa aflarea vestii, a fost lansata o petitie pe Change.org care a ajuns sa fie semnata de 6.692 de persoane care cereau ca Starbucks sa nu mai foloseasca extractul respectiv. Initiatorul petitiei, Daelyn Fortney, a declarat ca totul a pornit cu vestea ca vegetarienii nu mai pot bea Frappuccino de capsuni si s-a ajuns la o problema care a deranjat multe persoane din intreaga lume. Starbucks a fost de acord sa remedieze situatia si asta intr-un timp foarte scurt ceea ce-i va aduce, cel mai probabil, iertarea din partea fanilor.

Managerul de strategie al Starbucks spune ca tranzitia a fost facuta intr-un mod foarte rapid pentru un lant atat de mare de locatii si crede ca grupurile devegetarieni au fost prea dure in acuzatii.

Reprezentantii vegetarienilor si aparatorii drepturilor animalelor sunt incantati de noua schimbare. David Byer, directorul Comisiei etice pentru tratamentul aplicat animalelor este convins ca Starbucks a invatat din greseala comisa.

"Nimeni, indiferent daca este sau nu vegan, nu vrea zeama de carabus in cafea, asa ca lumea va constientiza cat de buna este aceasta schimbare", a declarat Byer.

Acesta (vezi jos) este insecta din care se extrage culoarea rosie folosita in industria alimentara. Cosenila creste in Mexic si in America de Sud, pe cactusi. Femelele se hranesc cu fructele rosii ale cactusilor si, daca sunt zdrobite intre degete, culoarea rosie este vizibila.







 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016