Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
90% dintre tineri acceseaza retelele sociale inainte de a se ridica din pat
Tags: generatia y, smartphone, studiu cisco, utilizare email, retele sociale
Tinerii nascuti dupa 1980, ce formeaza asa-numita generatie Y, sunt practic dependenti de tehnologie, legatura lor cu aceasta fiind atat de puternica incat primul lucru pe care il fac dimineata este sa puna mana pe un gadget.
Tinerii nascuti dupa 1980, ce formeaza asa-numita generatie Y, sunt practic dependenti de tehnologie, legatura lor cu aceasta fiind atat de puternica incat primul lucru pe care il fac dimineata este sa puna mana pe un gadget.
Doi din cinci intervievati au declarat ca “m-as simti nelinistit, ca si cand ar lipsi o parte din mine”, daca nu si-ar putea utiliza smartphone-urile pentru a ramane conectati.
Bazat pe un sondaj efectuat de InsightExpress asupra a 3.600 studenti si tineri angajati cu varste intre 18 si 30 de ani si profesionisti IT, din 18 tari, raportul analizeaza cum Generatia Y utilizeaza internetul si dispozitivele mobile pentru a se conecta cu lumea din jurul lor.
Rutina de dimineata include si SMS-uri
Tinerii generatiei Y isi incep practic ziua prin verificarea mesajelor text, a emailurilor si site-urilor de socializare de pe dispozitivele mobile. Si fac acest lucru chiar inainte de a se ridica din pat, dupa cum au admis 9 din 10 respondenti.
Conectati sau dependenti?
60% din membrii Generatiei Y isi verifica noutatile de pe email, mesaje text si site-urile de socializare, de pe smartphone, la nivel de subconstient sau in mod compulsiv. Dintre acestia, mai degraba femeile sunt tentate sa se conecteze, astfel 85% din femei in comparatie cu 63% din barbati isi verifica in mod compulsiv noutatile online.
Peste 40% din respondenti au declarat ca ar trece printr-un efect de “inchistare” si s-ar simti nelinistiti, ca si cum o parte din ei ar lipsi daca nu ar putea sa-si verifice constant smartphone-urile. Dintre acesti utilizatori de smartphone, 60% isi doresc sa nu se simta atat de constransi.
Utilizarea smartphone-urilor se face practic de oriunde si oricand:
- trei din patru respondenti folosesc smartphone-urile in pat;
- peste o treime folosesc smartphone-urile la toaleta;
- aproape jumatate din respondentii (46%) au declarat ca trimit SMS-uri, email-uri si verifica site-urile de socializare in timpul meselor alaturi de familie si prieteni;
- chiar daca este periculos, aproape o persoana din cinci admite ca trimite SMS-uri in timp ce conduce.
Revolutia aplicatiilor
Dar email-urile si mesajele text nu sunt singurele atractii ale tinerilor. Acestora li se adauga mai nou aplicatiile. Aproximativ 70% din membrii generatiei Y au declarat ca aplicatiile pentru dispozitivele mobile sunt importante pentru vietile lor de zi cu zi.
Peste jumatate din respondenti folosesc aplicatiile mai ales pentru jocuri si divertisment, iar unul din patru le foloseste la serviciu.
Desi descarca foarte multe aplicatii, tinerii utilizeaza in mod regulat doar cateva dintre ele. Astfel, 70% dintre membrii Generatiei Y au declarat ca folosesc mai putin de 10 aplicatii de smartphone in mod regulat, in timp ce 24% dintre ei folosesc in mod regulat intre 10 si 25 de aplicatii.
Prietenia reala vs. prietenia virtuala
Doua treimi dintre respondenti au recunoscut ca au petrecut cel putin la fel de mult timp socializand online ca si in persoana. Se remarca insa o diferentiere in functie de sex: 38% dintre barbatii intervievati la nivel global petrec mai mult timp socializand in persoana, in comparatie cu doar 29% din femei.
In ceea ce priveste veridicitatea identitatii online, peste o treime din respondenti cred ca majoritatea persoanelor au identitati foarte diferite pe internet fata de viata reala. Totusi, intrebati despre ei insisi, doar 44% din respondenti au declarat ca identitatea de pe internet este la fel ca cea din lumea reala.
Laptop vs. smartphone
Pentru persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani smartphone-urile rivalizeaza cu notebook-urile ca fiind cel mai dorit echipament de lucru. Asa se face ca, daca ar trebui sa aleaga doar un singur dispozitiv, o treime dintre respondenti ar alege un smartphone, in timp ce doar putin peste o treime ar alege un notebook. Insa, din punct de vedere al perspectivel globale asupra echipamentelor de lucru, smartphone-urile au depasit desktop-urile in preferintele tinerilor.
Smarphone-urile sunt considerate a fi de doua ori mai populare decat desktop-urile si de trei ori mai populare decat tabletele.
Cumparaturile online – o tendinta globala a Generatiei Y
Noua din 10 respondenti au declarat ca fac cuparaturi pe internet, aproximativ trei din cinci (58%) declarand ca se bazeaza pe recenziile consumatorilor atunci cand doresc sa achizitioneze produse de pe internet.
Aproape 57% dintre respondenti sunt dispusi sa ofere adresa de email magazinelor si site-urilor online pentru a primi notificari depre promotii, insa sunt precauti in a oferi mai mult de atat, respectiv numarul de telefon, adresa de acasa sau alte date personale.
Activitatea in social media
- Aproape 90% din respondenti incarca fotografii online pentru a le partaja si stoca pe site-uri;
- 62% incarca videoclipuri pentru a le partaja si depozita pe site-uri;
- 87% din respondenti detin cont de Facebook, iar unul din 10 este tot timpul conectat la Facebook;
- 41% din respondenti actualizeaza contul de Facebook cel putin o data pe zi si peste o persoana din cinci isi actualizeaza contul de mai multe ori pe zi;
- 56% din respondenti au cont pe Twitter si 21% activeaza pe el cel putin o data pe zi.
Autor: Lacramioara Vidru
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.