Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adolescentii migreaza pe Twitter pentru mai multa intimitate

Tags: twitter, facebook, adolescenti, tweets, migrare

Cu toate ca adolescentii nu erau printre cei mai infocati fani ai tweet-urilor, mai putin de unul din 10 avand cont Twitter, se pare ca numarul acestora este intr-o continua crestere. Care este cauza? Se pare ca acestia nu se mai simt in siguranta pe Facebook, acolo unde pana si parintii, bunicii, vecinii si prietenii parintilor i-au adaugat ca prieteni.
Facebook-ul nu mai reprezinta un loc sigur pentru majoritatea adolescentilor, deoarece acestia nu se mai simt in largul lor intr-un loc atat de public. Twitter, in schimb, este locul in care acestia isi pot expune ideile, temerile si dorintele in deplina confidentialitate, fara a-si divulga numele reale si fara a fi spionati de parinti.
 
Deseori, listele foarte lungi de prieteni de pe Facebook fac mai putin posibila deschiderea si oferirea de informatii. Nu ne mai simtim in siguranta atunci cand sute de cunoscuti vor fi la curent cu toate postarile noastre. De aceea, Twitter reprezinta o alternativa foarte buna, deoarece acolo fiecare utilizator poate avea multiple conturi, folosind pseudonime.
 
Conform unui studiu recent realizat de Pew Internet & American Life Project, o organizatie nonprofit ce monitorizeaza obieceiurile online ale utilizatorilor, migrarea de pe Facebook pe Twitter a fost lenta, dar constanta. In luna iulie a anului trecut 16% dintre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani foloseau Twitter, un procentaj dublu fata de cel inregistrat cu doi ani in urma. De asemenea, aproximativ unul din cinci tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani a devenit fan Twitter.
 
Adolescentii sunt de parere ca printre motivele acestei migratii se numara presiunea sociala de a te imprieteni cu oameni cunoscuti pe Facebook, de exemplu, sa te imprietenesti cu toti colegii din scoala sau cu prietenul unui prieten. Twitter le ofera mai multa libertate si posibilitatea de a evita persoanele nedorite.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016