Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la neatentie: 6 milioane de conturi LinkedIn sparte saptamana trecuta

Tags: linkedin, atac hackeri, parole furate, date confidentiale, sistem securitate

O bresa de securitate in sistemul LinkedIn a permis saptamana trecuta unor hackeri sa acceseze conturile a peste 6 milioane de utilizatori LinkedIn si sa fure astfel parolele acestora care fusesera criptate la un nivel de securitate redus.
Atacul nu a suprins pe nimeni deoarece compania are parte de astfel de incidente in fiecare zi. In paralel, si site-urile Lastfm.com si eHarmony au confirmat ca saptamana trecuta au fost furate cateva milioane de parole.

Ceea ce i-a suprins insa pe utilizatori a fost faptul ca o companie precum LinkedIn, care strange informatii personale si care castiga bani de pe urma acestor date nu a facut eforturi mai mari sa le protejeze. Atacul de saptamana trecuta, soldat cu o captura atat de bogata, demonstreaza din nou un adevar neplacut cand vine vorba de securitatea LinkedIn: exista si nu prea.

Un consultant al unei firme de securitate din San Francisco a declarat ca asa ceva nu s-ar fi intamplat daca cei de la LinkedIn ar fi cerut parerea oricarui specialist in protectia datelor. LinkedIn pare sa nu isi faca insa prea multe griji, mai ales ca in astfel de situatii nu exista consecinte legale, iar clientii reactioneaza mult prea rar.

Unii dintre cei carora le-au fost accesate aceste date de catre hackeri spun ca, desi ar dori ca LinkedIn sa ia masuri mai bune de siguranta, nu au cum sa renunte la cont deoarece o parte importanta a ceea ce inseamna business networking se afla in cadrul acestui site.

Nu s-a putut afla imediat cati hackeri au accesat sistemul, cat timp au preluat datele si daca inca mai au acces la sistem. LinkedIn nu are un specialist in aceasta privinta care sa monitorizeze permanent aceste scurgeri de informatii. In schimb, persoana care are sarcina de a se ocupa de securitate (pe langa alte roluri in companie), a refuzat sa dea declaratii.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016