Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook si calcaiul lui Ahile al firii umane

Tags: facebook, studiii, calcaiul lui ahile, copii, parinti, scoala, internet

Avand in vedere ca peste jumatate dintre americanii cu varste de peste 12 ani au cont pe Facebook, nu este nicio supriza faptul ca reteaua de socializarea a revolutionat modul in care oamenii de stiinta isi coordoneaza si aplica cercetarile, scrie Huffington Post.
Corpusul din ce in ce mai mare de informatii creat de utilizatori, pe masura ce-si actualizeaza contul, se conecteaza cu persoane noi si comunica cu acestea, le ofera cercetatorilor o sursa valida si accesibila de date. Prin urmare, se publica acum anual studii despre Facebook care ne releva date suprinzatoare privind influentele acestuia asupra relatiilor virtuale si reale.
 
In 2011, studiile despre Facebook sau care au folosit facebook drept sursa primara de date au tras concluzii despre modul in care reteaua afecteaza fericirea, in care mamele se conecteaza cu proprii copii si ce procent din aceste mame isi ascund apoi profilul.
 
Din nefericire, ar fi imposibil sa evidentiem toate suprizele pe care ni le-au servit aceste studii in ultimul an. Scoatem insa in fata sase dintre acestea si vi le oferim spre degustare:
 
1. Facebook ii face pe utilizatori sa se simta tristi, prezentandu-i pe ceilalti mult mai fericiti decat sunt in realitate
Site-ul are acea putere speciala de a ne face sa ne simtim mai tristi si mai insingurati. Punand sub lumina reflectoarelor versiunile cele mai spirituale si fericite ale vietii oamenilor  si invitand la o constanta comparatie cu noi insine, ajungem sa ne consideram inferiori. Facebook exploateaza calcaiul lui Ahile al firii umane.
 
2. Ce conteaza cel mai mult in profilul de Facebook? Fotografiile, slujba tare obtinuta recent, pe cine cunosti... in general, lucrurile din partea de sus a paginii
Mashable a facut un test, folosind tehnologia urmaririi miscarilor globului ocular, pentru a vedea ce-i intereseaza pe oameni in mod ereal cand intra in social media: 
 
- pe Facebook, StumbleUpon si Klout, pozele de profil atrag cel mai tare atentia; 
 
- pe LinkedIn conteaza numele slujbei. 
 
Oamenilor chiar le pasa pe cine cunosti, scanand lista de prieteni. Dupa cum era de asteptat, postarile din partea de sus a paginii atrag mai multa atentie decat cele din partea de jos, cu exceptia YouTube si Twitter. 
 
3. 4.74 grade de separare exista intre noi si oricare alta persoana din lume
Cercetatorii lucrand in cadrul unui parteneriat dintre Facebook si Universitatea din Milano au contrazis mitul celor sase grade de separare (notiunea care spune ca suntem toti doar la sase oameni distanta de a ne cunoaste reciproc), analizand  conturile celor (la vreemea studiului) 721 de milioane de utilizatori (peste o zecime din populatia planetei) si tragand concluzia ca numarul mediu de legaturi care separa doua persoane aleatorii este de 4,74. 
 
In Statele Unite s-a dovedit ca numarul este chiar mai mic: 4,37. Ceea ce scurteaza mult distanta calculata de Microsoft in 2008, de 6,6.
 
4. Facebook are un efect limitat asupra notelor la scoala
Tot cei de la Mashable au efectuat un studiu in care au analizat corelatia dintre utilizarea Facebook si mediile scolare. Concluzia: acestea din urma scad cu 0,12 puncte la fiecare ora si jumtate suplimentara petrecuta navigand in retea. "Suplimentara" inseamna numarul de ore pe care o persoana le petrece pe Facebook in afara duratei medii de timp pe care majoritatea elevilor o aloca retelei, adica 12 ore saptamanal.
 
5. Peste jumatate dintre copiii americani de peste 12 ani au conturi ilegale pe Facebook, multe fiind create cu ajutorul parintilor
Parintii cred ca e ca si cum ai avea o cutie de bomboane la indemana si nu le-ai da si lor sa guste. Internetul este peste tot, nu-i poti scapa, asa ca multi cred ca cel mai indicat este sa le ofere accesul, impunandu-le anumite reguli.
 
6. Majoritatea tinerilor intra online fara a avea un scop precis
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016