Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii cred ca este nevoie de maniere mobile pe social media

Tags: romani, intel, codul bunelor maniere, social media

Au fost publicate recent rezultatele unui sondaj aplicat de Intel Romania in Romania si in alte 15 tari din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) privind rolul pe care dispozitivele mobile il au in societate si gradul de acceptare al utilizarii lor in spatii publice. Studiul "Codul bunelor maniere de utilizare a dispozitivelor mobile" a fost realizat online, in luna mai 2011, de Redshift Research.
In total au fost intervievate 12.761 de persoane din 16 state din regiunea EMEA. Din Romania au fost intervievate 500 de persoane, 49% dintre acestea avand varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. 40% dintre cei intervievati sunt angajati si lucreaza peste 35 de ore pe saptamana, iar 28% sunt studenti. Majoritatea lucreaza intr-un birou.
 
Cea mai suprinzatoare concluzie este aceea conform careia romanii sunt de parere ca este loc destul pentru imbunatatirea bunelor maniere in social media. Lucru necesar, avand in vedere ca tehnologia este strict legata de viata cotidiana.  Pentru 94% dintre romani, aducerea laptopului intr-o minivacanta de un weekend este considerata un lucru normal, iar aproape 80% isi verifica dispozitivul mobil inainte de a pleca spre birou. 33% dintre romani sunt dispusi sa renunte la ciocolata, 23% la cafea, 21% chiar la partener, iar 19% la zile de concediu, decat sa traiasca o saptamana fara gadgetul mobil.
 
59% dintre respondenti cred ca este o incalcare a bunelor maniere sa-ti dezvalui prea multe detalii personale in social media. Legat de aceasta, folosirea contului unei persoane pentru a face o farsa este o actiune nepermisa, informeaza itcnews.com. 
 
Pentru 58% din romani, etichetarea ("tag") unei persoane in poze neonorante, fara permisiunea acestora, este o alta incalcare grava a principiilor bunului simt, care ar trebui reglementata cumva in social media.
 
In plus, 25% cred ca ignorarea cererilor de prietenie primite este un gest ofensator, la fel ca reaspunsurile venite mult prea tarziu la mesaje, postari sau tweet-uri (12% sunt de aceasta parere). Tot negativ sunt percepute pozele de profil in care apar copii sau animale.
 
53% din romani sunt de acord ca este necesar un Cod al bunelor maniere de utilizare a tehnologiei mobile in spatiile publice si asta pentru ca 42% declara ca au fost deranjati sau stresati de catre cineva care a folosit in mod necorespunzator un telefon, laptop sau tablet PC in public.


 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016