Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Parintii trebuie sa controleze ce fac copiii pe retelele de socializare

Tags: parinti, copii, social media, pediatrie, facebook, twitter, depresie

Multi adolescenti se arunca in relatia cu social media cu o disperare similara celei cu care parintii lor urmareau videoclipuri pe MTV acum ceva vreme. Un nou studiu publicat de Academia Americana de Pediatrie pune insa sub semnul intrebarii daca acest lucru este sau nu sanatos pentru ei, scrie portfolio.com.
Studiul amintit dezvaluie faptul ca peste jumatate dintre adolscentii cu conturi de social media intra pe retele cel putin o data pe zi, iar aproape unu din patru adolescenti de peste 10 ori pe zi. In plus, 75 % dintre adolescenti au telefoane mobile si un sfert le folosesc pentru navigarea pe retelele de socializare.
 
Dar intrebarea pe care si-a pus-o Academia Americana de Pediatrie este daca Facebook, Twitter si Second Life sunt spatii care afecteaza sau nu sanatatea tinerilor. Studiul, care examineaza chestiuni cum ar fi "depresia Facebook", trimiterea de emsaje pentru favorizarea relatiilor sexuale si modul in care publicitatea targeteaza tinerii, conchide ca impactul este si bun, si rau.
 
Autorul raportului, Dr. Gwenn O'Keeffe, CEO si redactor sef al revistei Pediatrics Now, a declarat ca site-urile sunt, in prima instanta, bune, caci reprezinta spatii unde copii pot interactiona si socializa. Copiii zilelor noastre au la dispozitie oportunitatile de spatiu si timp ale parintilor lor pentru a se intalni. Social media le permite sa dispuna de timpul necesar relationarii.
 
La categoria de plusuri, social media le ofera copiilor o modalitate creativa de a se exprima. Parintii trebuie insa sa-si supravegheze copiii, sa vada cu cine se imprietenesc si sa se ingrijoreze daca cei mici se opun.
 
Studiul ii avertizeaza pe parinti sa nu-si lase copiii sa-si afiseze o varsta falsa pe site-uri ca Facebook si Myspace, care impun sa ai peste 13 ani.
 
Unul dintre motivele acestei cerinte privind varsta obligatorie este de a-i proteja pe copii de marketeri: in Statele Unite, exista chiar o agentie specializata care le interzice site-urilor sa colecteze informatii de la cei mai mici de 13 ani, fara acordul parintilor.
 
Din moment ce site-urile de social media afiseaza nenumarate reclame care targeteaza persoanele in functie de comportamentul lor de navigare pe internet si pe baza unor caracteristici demografice, parintii sunt sfatuiti sa se asigure ca cei mici identifica astfel de tactici si nu se lasa manipulati de ele.
 
Studiul avertizeaza si asupra fenomenului intitulat "depresia Facebook", din moment ce postarile ii pot face pe tineri sa aiba o impresia proasta despre ei insisi, atunci cand simt ca nu se ridica la nivelul amicilor lor. 20% dintre adolescenti au trimis sau au postat poze si filmulete cu ei in ipostaze indecente, ceea ce reprezinta o tendinta interesanta, avand in vedere ca numarul celor care intretin in realitate relatii sexuale este in declin.
 
In concluzie, exista argumente pro si contra utilizarii social media de catre adolescenti, dar, atata timp cat parintii lor stiu ce fac, aceasta activitate poate sa nu fie mai daunatoare ca decat orele indelungi petrecute in fata televizorului.


 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016