Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campanie voit socanta impotriva testarii pe animale

Tags: campanie, testare pe animale, violenta, londra, lush, animale

O femeie de 24 de ani, Jacqueline Traide, s-a supus unui tratament brutal, caci, de buna voie, a acceptat sa demonstreze ce inseamna "testarea pe animale", informeaza Daily Mail. S-a supus umilintelor si constrangerilor timp de 10 ore, in vitrina unui magazin Lush, din Londra. Trecatorii, desi socati, s-au oprit sa faca poze si sa filmeze cu telefonul mobil.
A fost trasa de latul de sfoara prins in jurul gatului pentru a se aseza pe banca. Era vremea mesei pentru Jacqueline Traide si oricine isi putea da seama dupa chipul ei ca este terifiata. La inceput, si-a inclestat gura, dar „oamenii de stiinta” i-au desfacu-to cu clesti de metal prinsi cu chingi de capul ei. Barbatul cu halat a tras-o de coada pana cand a lasat capul pe spate. Pana cand au terminat sa-i bage mancarea pe gat, era evidnet ca femeia se ineca si incerca din rasputeri sa scape.
 
Femeia de 24 de ani a incearcat sa repuna in scena procedura prin care cosmeticele sunt turnate in ochii animalelor spre testare, pentru a fi apoi, culmea, sigure pentru oameni.

Cumparatorii oripilati s-au oprit in fata vitrinei, s-au holbat minute in sir si i-au facut poze lui Traide care era conectata la tot felul de electrozi in vitrina magazinului.
 
Timp de zece ore, femeii i s-au facut injectii, i s-au aplicat tratamente pe piele, i s-a tuns la zero parul din cap. Totul in fata miilor de trecatori de pe aglomerata strada Regent din capitala Marii Britanii.
 
Totul pentru a arata ca in alt loc din lume, intr-un laborator sau altul, acelasi lucru i se intampla unui animal neajutorat. Diferenta fiind ca Jacqueline – umilita in public, tremurand de frig si cu pielea iritata din cauza potiunilor – s-a putut duce acasa la finalul experimentului. Animalul in schimb TREBUIE sa moara.

Femeii i s-a ras tot parul din cap, asa cum se intampla, de obicei, cu animalele din laboratoare. Humane Society International si Lush Cosmetics si-au unit fortele pentru a lansa cea mai ampla campanie de pana acum impotriva cosmeticelor testate pe animale.


Jacqueline s-a oferit voluntara pentru a arata lumii la ce violente sunt supuse animalele pe care se testeaza cosmeticele.


Tamsin Omond, manager al companiei Lush, a declarat ca desi testarea produselor cosmetice pe animale a fost interzisa in Uniunea Europeana in urma cu trei ani, unele companii de cosmetice din Anglia exporta produse care au fost testate pe animale. El a precizat ca in China, testarea produselor cosmetice pe animale este o cerinta legala inainte de lansarea produsului pe piata.

Wendy Higgins, purtatoarea de cuvânt a Human Society International, a declarat ca este de neimaginat ca marile companii cosmetice sa continue sa profite de pe urma testarii animalelor si ca nu exista nicio justificare pentru ca animalele sa sufere de dragul lansarii unui ruj sau a unui rimel.

Campania a fost initiata de Human Society International, o organizatie non-guvernamentala care militeaza pentru drepturile animalelor, in colaborare cu Lush Cosmetics, o companie care comercializeaza produse cosmetice naturale, fabricate din plante.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016