Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Care sunt cei mai fericiti oameni de pe planeta?

Tags: populatii fericite, fericire, fericire globala

In ciuda aparentelor, fericirea la nivel global este in continua crestere. Cum se face totusi ca unele tari sunt mai "fericite" decat altele? Cel mai surprinzator este faptul ca oamenii cei mai fericiti nu sunt acolo unde v-ati astepta.
Cu toate ca intreaga planeta se confrunta cu tot mai multe dezastre naturale, boli si necazuri si prin urmare ne-am astepta ca lumea sa fie mai nefericita, se pare ca totusi nu este asa. In unele zone ale lumii, oamenii sunt mai fericiti decat erau acum patru ani. De ce oare?
 
Compania de cercetare Ipsos a facut publice recent rezultatele studiului anual privind fericirea populatiei, care a inglobat parerile despre fericirea personala a 18.687 de persoane din 24 de tari. In mod surprinzator, 77% din cei intervievati in luna noiembrie a anului trecut s-au declarat a fi "fericiti", in timp ce 22% erau chiar "foarte fericiti", o crestere fata de cele 20 de procente inregistrate cu patru ani in urma.
 
Bineinteles ca fericirea este pur subiectiva. Totusi, populatiile anumitor tari sunt mult mai fericite decat altele. Indonezia, India, Brazilia si Mexic ocupa primele locuri pe scara fericirii, in timp ce Rusia, Coreea de Sud si Ungaria sunt cele mai nefericite. Tarile din America Latina au procentul cel mai mare de oameni "foarte fericiti", iar tinerii sub 25 de ani sunt de asemenea cei mai predispusi sa se declare "foarte fericiti", la fel cum sunt si cei care au venituri mari si o educatie aleasa.
 
Nici macar dezastrele naturale nu sunt cele care determina nivelul de fericire al populatiei, avand in vedere ca numarul japonezilor care s-au declarat a fi "foarte fericiti" a crescut cu sase procente fata de acum 4 ani, ceea ce inseamna ca oamenii sunt mai fericiti chiar si dupa dezastrul de la Fukushima.
 
Bineinteles ca exista multi factori care stau la baza "fericirii", factori ce nu pot fi cunoscuti in totalitate. Dar, pana la urma, indiferent de nationalitate sau conditiile de trai, decizia de a vedea partea plina a paharului sau pe cea goala ne apartine in totalitate. Si poate ar trebui sa invatam ceva in acest sens de la populatiile mai optimiste, vezi Indonezia, India si Mexic.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

GEYSS 03-Apr-2012 11:02:21
O ideie si un studiu foarte bun. Astazii, in era SARACIEI si a NENOROCIRILOR ZILNICE ce cuprind omenirea, dezvaluirea ( si ipotetica ) unei farame de fericire,asezata ca o roua de dimineata peste omenire, poate sa aduca un dram de speranta in sufletele noastre, sa ne redea, daca nu, fericirea visata, cel putin MANGAIERE SUFLETEASCA !
jeanotte.pop 30-Mar-2012 09:56:53
Nefericit articol... cata credibilitate poti da unei serii de date cand habar n-ai cine e compania asta de cercetare cu nume atat de indoielnic....ipsos... si cam cum si-a chestionat ea esantionul... barbati, femei, copii, batrani, studii..... Damn, cat de prosti ne crezi?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016